ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

IMG-5d38dccafa605849084b7c83ffac40c2-VΗ επίσκεψή μας στο αρχαιολογικό μουσείο ήταν πολύ ευχάριστη. Επισκεφτήκαμε τον Μυκηναϊκό πολιτισμό και την ακρόπολη της Τίρυνθας.  Στην μυκηναϊκή πλευρά είδαμε κοσμήματα αλλά και κτερίσματα που χρονολογούνται γύρω στον 12ο-18ο αιώνα. Από την κατηγορία των αγγείων είδαμε  ρυτά και διάφορα σκεύη  του 16ου αιώνα π.χ.. Ακόμα, φιλοξενούσε περγαμηνές τις γραμμικής Β, πολλά αγγεία που αποθήκευαν υγρά, φαγητά και οστά.  Μας εξέπληξαν οι τοιχογραφίες και μικρά αγάλματα που παρίσταναν ζώα. Τα αγγεία πάνω τους είχαν σφραγίδες και παραστάσεις. IMG-fΤα χάλκινα αγάλματα –αγγεία δεν ήταν σε τόσο καλή κατάσταση, αλλά μας εξέπληξαν για τον όμορφο χρώμα τους.

Οι κούροι και οι κόρες ήταν εκθαμβωτικοί με το υψηλό τους ανάστημα. Επίσης,  επισκεφτήκαμε τον κυκλαδίτικο πολιτισμό με τα ειδώλιά του. Δυστυχώς πολλά από τα εκθέματα ήταν σπασμένα. Ο αιγυπτιακός πολιτισμός ήταν το πιο ενδιαφέρον έκθεμα. Μάθαμε για το αρχαίο, μέσο  και το νέο βασίλειο. Το νέο βασίλειο ήταν το καλύτερο, επειδή είχε τις μεγάλες σαρκοφάγους και τα αγγεία, τα οποία παρίσταναν τους αιγύπτιους θεούς τους.

IMG-4d4db1982f3aea9af60275132746eeec-VΉταν ένα από τα ωραιότερα μουσεία της Αθήνας και θα ήταν μια πολύ ωραία επιλογή για επίσκεψη το σαββατοκύριακο σας.

Αρκαδινός Βαγγέλης

Σχολιάστε

Top