TOΠ10 ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Τοπ10: DUSTIN HOFFMANhofman

Ο Dustin Lee Hoffman γεννήθηκε στο Λος Άντζελες και μεγάλωσε σε μια εβραϊκή οικογένεια. Αποφοίτησε από το γυμνάσιο του Λος Άντζελες το 1955 και πήγε στο κολέγιο Santa Monica City όπου «έπεσε» μετά από ένα χρόνο λόγω κακών βαθμών.

 

Τοπ9: ANTHONY HOPKINS

Ο Χόπκινς γεννήθηκε στο Μάργκαμ της Ουαλίας. Είναι γιος της Μύριελ Ανν και του Ρίτσαρντ Άρθουρ Χόπκινς, φούρναρη στο επάγγελμα. Η μητέρα του είναι μακρινή συγγενής του Ιρλανδού ποιητή Γουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς. Δεν είχε ιδιαίτερα καλές επιδόσεις στο σχολείο και στο χαρακτήρα, ήταν μοναχικός και έχοντας δυσλεξία, αποφάσισε πως θα εκφραζόταν καλύτερα μέσω των τεχνών, ζωγραφίζοντας ή παίζοντας πιάνο αντί να απορροφηθεί με σπουδές. Το 1949 για να του επιβληθεί κάποια πειθαρχία, οι γονείς του επέμειναν να γραφτεί στο Jones” West Monmouth Boys” School στο Πόντυπουλ της Ουαλίας.

 

Τοπ8: LEONARDO DICAPRIO

Ο Ντι Κάπριο γεννήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από τους Ιρμελίν και Τζορτζ Ντι Κάπριο. Οι γονείς του γνωρίστηκαν καθώς φοιτούσαν στο κολέγιο και στη συνέχεια, μετακόμισαν στο Λος Άντζελες. Χώρισαν ένα χρόνο μετά τη γέννησή του και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο έζησε τον περισσότερο καιρό με τη μητέρα του. Μαζί με τη μητέρα του έζησαν σε αρκετές γειτονιές του Λος Άντζελες και η ίδια έκανε πολλές δουλειές για να συντηρηθούν.

 

Τοπ7: CHARLIE CHAPLIN

Ο Charles Spencer Chaplin γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 από την Hannah Chaplin  και τον Charles Chaplin. Δεν υπάρχει επίσημο αρχείο της γέννησής του παρόλο που ο Chaplin πίστευε ότι γεννήθηκε στην East Street, Walworth στο Νότιο Λονδίνο. Η μητέρα και ο πατέρας του παντρεύτηκαν τέσσερα χρόνια πριν ο Charles Chaplin γίνει ο νόμιμος κηδεμόνας του παράνομου γιου της Hannah, Σίδνεϊ Τζον Χιλ. Την εποχή της γέννησής του, οι γονείς του Chaplin ήταν και οι δύο διασκεδαστές μουσικής αίθουσας. Η Hannah είχε μια σύντομη και ανεπιτυχή καριέρα κάτω από τη σκηνική ονομασία Lily Harley ενώ ο Charles Chaplin ήταν ένας δημοφιλής τραγουδιστής.

 

Τοπ6:TOM HANKS

Χανκς γεννήθηκε στο Κόνκορντ της Καλιφόρνια. Ο πατέρας του Έιμος Μέφορντ Χανκς ήταν μακρινός απόγονος του Προέδρου της Δημοκρατίας Αβραάμ Λίνκολν. Η μητέρα του, Τζάνετ Μέριλιν εργαζόταν σε νοσοκομείο. Οι γονείς του χώρισαν το 1960 και τα τρία μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας Σάντρα, Λάρι και Τομ έμειναν με τον πατέρα τους ενώ ο μικρότερος Τζιμ έμενε με τη μητέρα τους. Αργότερα οι γονείς του, έκαναν ο καθένας και από άλλο γάμο. Η μητριά του Χανκς είχε ήδη πέντε παιδιά από τον πρώτο της γάμο αλλά χώρισαν μετά από δύο χρόνια.

Τοπ5: TOM CRUIZE

Ο Τομ Κρουζ γεννήθηκε στο Σίρακιουζ της Νέας Υόρκης από τους Μέρι Λι και Τόμας Κρουζ Μάποθερ.Είναι γερμανικής, ιρλανδικής και αγγλικής καταγωγής.

Τοπ4:MERYL STREEP

Η Στριπ γεννήθηκε με το όνομα Μέρι Λουίζ Στριπ στο Σάμιτ και ήταν κόρη της εικονογράφου Μέρι Γουλφκαι. Έχει δύο αδέρφια, τους Ντέινα Ντέιβιντ και Χάρι Γουίλιαμ ΙΙΙ. Μεγάλωσε στο Μπέρναρντσβιλ όπου και φοίτησε στο λύκειο Μπέρναρντς.

 

Τοπ3: AL PACINO

Γεννήθηκε στο ανατολικό Χάρλεμ της Νέας Υόρκης από Ιταλούς γονείς. Ο παππούς του καταγόταν από το Κορλεόνε της Σικελίας. Είναι από τους λίγους ηθοποιούς του Χόλυγουντ που δεν έχει παντρευτεί ποτέ αλλά παρόλο που έχει μια κόρη με την δασκάλα υποκριτικής Jan Tarrant και δίδυμα με την ηθοποιό Μπέβερλυ Ντ” Άντζελο.

 

Τοπ2: KATHARINE HEPBURN

Η Hepburn γεννήθηκε στις 12 Μαΐου του 1907 στο Χάρτφορντ του Κονέκτικατ και είναι το δεύτερο από τα έξι παιδιά. Οι γονείς της ήταν ο Thomas Norval Hepburn (1879-1962), ένας ουρολόγος στο Νοσοκομείο του Hartford και η Katharine Martha Houghton (1878-1951), μια φεμινίστρια καμπάνια.

 

Τοπ1: BETTE DAVIS

Η Ρουθ Ελίζαμπεθ «Μπέτι» Ντέιβις γεννήθηκε στο Λόουελ της Μασαχουσέτης στις 5 Απριλίου του 1908 από τον δικηγόρο Χάρλοου Μόρελ Ντέιβις και την φωτογράφο Ρουθ Αυγούστα Ντέιβις και μετά από έναν χρόνο απέκτησαν ακόμη μια κόρη, τη Μπάρμπαρα. Η οικογένειά της ήταν αγγλικής, γαλλικής και ουαλικής καταγωγής. Όταν ήταν 7 ετών, οι γονείς της χώρισαν με αποτέλεσμα, η μητέρα τους να δουλέψει ως φωτογράφος και μεγαλώσει τα δυο της παιδιά μόνη. . Η οικογένεια μεταφέρθηκε στη Νέα Υόρκη όταν η Ρουθ Ελίζαμπεθ βρίσκονταν ακόμα στην εφηβεία.

Διώνη Αναγνώστου

Σχολιάστε

Top