Χριστουγεννιάτικες ταινίες

Χριστούγεννα στο σπίτι; Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να περάσεις τις διακοπές σου στο σπίτι, από το να βλέπεις ταινίες. Πόσο μάλλον χριστουγεννιάτικες. Έτσι κι εμείς σκεφτήκαμε να σας προτείνουμε μερικές από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες που άφησαν εποχή.

            No.1 “Home Alone

            Κλασσική ταινία, αγαπημένη από μικρούς και μεγάλους όλων των εποχών.

            Στο Σικάγο του Ιλινόις η οικογένεια ΜακΚάλιστερ ετοιμάζεται για τιςhome alone χριστουγεννιάτικες διακοπές της στο Παρίσι. Την νύχτα πριν την αναχώρηση τους όλη η οικογένεια μαζεύεται στο σπίτι του Πίτερ και της Κέιτ. Εκεί ο οκτάχρονος γιος τους, Κέβιν γελοιοποιείται μπροστά στα αδέλφια και τα ξαδέλφια του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Κέβιν να τσακωθεί με τοβ μεγαλύτερο αδελφό του Μπαζ και να σταλθεί στον τρίτο όροφο του σπιτιού για τιμωρία. Την επομένη, το ξυπνητήρι δεν χτυπά εγκαίρως έχοντας ως αποτέλεσμα την οικογένεια ΜακΚάλιστερ να τρέχει να ετοιμαστεί και να προλάβει την πτήση της. Μέσα σε όλον αυτόν τον πανικό, ο μικρός Κέβιν, ξεχασμένος στον τρίτο όροφο του σπιτιού, δεν ακολουθεί στο αεροδρόμιο. Όταν επιτέλους ο Κέβιν ξυπνάει και συνειδητοποιεί ότι οι γονείς του τον ξέχασαν πετά από την χαρά του. Στην συνέχεια όμως, όταν δύο ληστές ο Χάρι και ο Μαρβ, προσπαθούν να μπουν στο σπίτι και να τον πιάσουν οι χαρά του εξαφανίζεται. Έτσι ο μικρός Κέβιν αρχίζει να σκαρφίζεται ένα σωρό μικρές παγίδες ώστε να αποτρέψει του δύο ληστές στης μαύρης συμφοράς να μπουν μέσα στο σπίτι. Μετά από πολλές προσπάθειες και την βοήθεια του κακόφημου γείτονά του, γερο-Μάρλεϊ, να τους εμποδίσει, αλλά και να τους πιάσει η αστυνομία.

Αμερικανική ταινία του 1990. Σκηνοθεσία Κρις Κολόμπους, Ηθοποιοί Μακόλεϊ Κάλκιν,

Ντάνιελ Στερν, Τζο Πέσι.

Βαθμολογία ⋆⋆⋆

             No.2 “Home Alone2”

            Και η ιστορία επαναλαμβάνεται.home alone2

           Η οικογένεια ΜακΚάλιστερ για άλλη μία χρόνια αποφασίζει να πάει διακοπές την εποχή των Χριστουγέννων. Αυτή την φορά με διαφορετικό προορισμό. Χωρίς καμία δυσκολία αυτή την φορά, όλη η οικογένεια ΜακΚάλιστερ έφτασε στο αεροδρόμιο. Πάνω σε όλον αυτόν τον χαμό ο μικρός Κέβιν μπαίνει σε άλλο αεροπλάνο με προορισμό την Νέα Υόρκη. Φτάνοντας στην Νέα Υόρκη και συνειδητοποιώντας τι είχε γίνει, αποφασίζει να πάει να μείνει σε μία θεία τους από την Νέα Υόρκη. Φτάνοντας στο σπίτι της, βλέπει ότι είναι ένα παλιό εγκαταλειμμένο σπίτι. Παρόλα αυτά αποφασίζει να μείνει εκεί και να την περιμένει να γυρίσει. Σε εκείνη του την αναμονή συναντά τους παλιούς καλούς του φίλους, τους διαρρήκτες Χάρι και Μαρβ, και η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Αμερικανική ταινία του 1992. Σκηνοθεσία Κρις Κολόμπους, Ηθοποιοί Μακόλεϊ Κάλκιν,

Ντάνιελ Στερν, Τζο Πέσι.

 Βαθμολογία⋆⋆⋆

No.3 “The Polar Express

            Μία από τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών, αγαπημένη από the polar expressμικρούς και μεγάλους.

            Ένα αγόρι, που δεν είναι σίγουρο για την ύπαρξη ή όχι του Αϊ-Βασίλη, επιβιβάζεται στο μαγικό Πολικό Εξπρές και ταξιδεύει την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τη χώρα του ήρωα όλων των παιδιών. Τελικά θα πιστέψει στην ύπαρξή του ή όχι;; Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μάθει πολλά και θα αποκτήσει πολλούς νέους φίλους.

Αμερικανική ταινία του 2004. Σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις. Ηθοποιοί Τομ Χανκς, Τζος Χάτσερσον, Έντι Ντίζεν. Όσκαρ Καλύτερου Μοντάζ ήχου, καλύτερης μίξης ήχου, Βραβείο Satallite καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων, Βραβείο Critic’s Choice καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων, Βραβείο People’s Choice καλύτερης ταινίας.

Βαθμολογία⋆⋆⋆⋆

No.4 “The Nightmare before Christmas”

            Ο Jack Skellington είναι ο Βασιλιάς του Halloween, όπου αυτός και the nightmare before christmasοι υπόλοιποι κάτοικοι, όλο το χρόνο προετοιμάζονται για την ετήσια γιορτή του Halloween. Η δουλειά του επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και κοντεύει να γίνει ρουτίνα, γι’αυτό ο Jack νιώθει μια έντονη ανάγκη για ανανέωση. Όταν θα βρεθεί ξαφνικά στο χωριό του Αϊ Βασίλη, θα έρθει για πρώτη φορά με το κλίμα των Χριστουγέννων το οποίο θα προσπαθήσει να μεταφέρει στη γιορτή του Halloween. Οι συμπολίτες του όμως δεν θα ενθουσιαστούν με αυτή την ιδέα.

Αμερικανική ταινία του 1994. Σκηνοθεσία Χένρι Σέλικ. Ηθοποιοί Ντάνι Έλφμαν, Κάθριν Οφχάρα, Πολ Ρούμπενς. Όσκαρ καλύτερων οπτικών εφέ, Χρυσή σφαίρα καλύτερης πρωτότυπης μουσικής επένδυσης, Βραβείο Χιούγκο καλύτερης δραματικής παρουσίας.

Βαθμολογία⋆⋆⋆

              No.5 “Love Actually

            Γιατί Χριστούγεννα χωρίς ρομαντική κομεντί δεν γίνεται.Love Actually

            Δέκα διαφορετικές ιστορίες ανάμεσα σε πρόσωπα που συνδέονται μεταξύ τους και που συναντώνται στο Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο με τη βοήθεια του έρωτα. Πληθώρα βρετανών σταρ σε μια ευχάριστη ερωτική κομεντί, που αν και διαθέτει χιούμορ, χάνεται συχνά σε κλισέ.

            Αμερικανική ταινία του 2003. Σκηνοθεσία Richard Curtis. Ηθοποιοί Χιου Γκραντ, Έμμα Τόμσον, Λίαμ Νίσον. Χρυσή Σφαίρα για καλύτερης μουσικής ή κωμικής ταινίας, Χρυσή Σφαίρα καλύτερου σεναρίου σε ταινία, Βραβείο Critic’s Choice Καλύτερου Β’ Γυναικείου Ρόλου, , Βραβείο Critic’s Choice Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου,  Βραβείο Critic’s Choice Καλύτερου Καστ.

Βαθμολογία⋆⋆

             No.6 “Ο Ψαλιδοχέρης”

            Η Πεγκ Μπογκς, μια πωλήτρια καλλυντικών, επισκέπτεται την έπαυλη στην κορυφή του ο ψαλιδοχερηςμεγάλου λόφου στα προάστια, σε μια προσπάθεια να πουλήσει τα προϊόντα της. Εκεί θα ανακαλύψει τον Έντουαρντ. Ο Έντουαρντ μπορεί στην αρχή να της φάνηκε επικίνδυνος με ψαλίδια αντί για χέρια. Η αλήθεια όμως είναι ότι ένας καλοκάγαθος εφευρέτης είχε σχεδόν τελειώσει την τελευταία του δημιουργία αλλά τον πρόλαβε ο θάνατος και έτσι άφησε το πιο σημαντικό έργο του, τον Έντουαρντ ανολοκλήρωτο. Η Πεγκ αποφασίζει να πάρει τον Έντουαρντ μαζί της στο σπίτι. Εκεί ο Έντουαρντ θα πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή και περιβάλλον. Θα κάνει καλή εντύπωση και στην αρχή η οικογένεια θα τον καλοδεχτεί, το ίδιο και ο κοινωνικός περίγυρος. Ο Έντουαρντ μάλιστα θα ερωτευτεί την έφηβη κόρη της Πεγκ, Κιμ, αλλά μετά από μια ληστεία όπου ο Έντουαρντ θα βρεθεί ένοχος, τα πράγματα στη ζωή του θα αρχίζουν να δυσκολεύουν όλο και περισσότερο και η Κιμ θα καταλάβει τα αισθήματά του.

            Αμερικανική ταινία του 1990. Σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον. Ηθοποιοί Τζόνι Ντεπ, Γουινόνα Ράιντερ, Ντάιαν Γουίστ. Βραβείο Χιούγκο Καλύτερης δραματικής παρουσίασης, Κινηματογραφικό Βραβείο BAFTA Καλύτερης σκηνογραφίας.

Βαθμολογία⋆⋆

             No.7 “Jack FrostJack Frost

Ένας ροκ τραγουδιστής σκοτώνεται ανήμερα των Χριστουγέννων, αλλά επιστρέφει στη ζωή ένα χρόνο αργότερα με τη μορφή ενός χιονάνθρωπου, για να συμπαρασταθεί στο μικρό γιο του.

Βαθμολογία⋆⋆

Σκαρπέτη Ελένη

Σχολιάστε

Top