Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια

christmas1

Την εποχή των Χριστουγέννων, «μπαίνουμε» στο «Χριστουγεννιάτικο πνεύμα» στολίζοντας το δέντρο, το σπίτι μας, ή και φτιάχνοντας Χριστουγεννιάτικα γλυκά, αλλά τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια αποτελούν ένα κύριο μέρος αυτού. Τι είναι Χριστούγεννα αν δεν ακούσεις και κάποια από τα παλιά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια;

Τον Οκτώβριο του 1957, ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι το «Jingle Bell Rock» όπου δημοσιεύθηκε από τον καλλιτέχνη Μπόμπυ Χελμς ακούγεται μέχρι και σήμερα.

Ένα άλλο τραγούδι το οποίο ονομάζεται «Last Christmas» του άλμπουμ «Music from the edge of heaven» το 1984 δημοσιεύτηκε από το μουσικό ντουέτο Wham! και έλαβε υποψηφιότητα στο Βρετανικό μουσικό βραβείο καλύτερου Βρετανικού μουσικού βίντεο κλιπ.

Επίσης, Η διάσημη τραγουδίστρια Mariah Carey, δημιούργησε ένα από τα πιο πτυχωμένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια εκείνης της εποχής ονομαζόμενο «All I want for christmas is you» από το άλμπουμ «Merry Christmas» τον Νοέμβριο του 1994.

Εκτός από τα παλιά γνωστά τραγούδια, το τραγούδι της 23χρονης τραγουδίστριας Ariana Grande «Santa Tell Me» από το άλμπουμ «Christmas Kisses» έκανε μεγάλη επιτυχία μετά την δημοσίευση του τον Νοέμβριο του 2014.

Ας μην ξεχνάμε όμως και τα ελληνικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια που έκαναν μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα. Ένα παράδειγμα είναι το  γνωστό τραγούδι της Δέσποινας Βανδή με τον τίτλο «Χριστούγεννα», που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2010.

Ο νεαρός Σταν, μετά τις πολλές επιτυχίες του, αποφάσισε να δημιουργήσει και ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι το όποιο ονομαζόταν «Φέτος τα Χριστούγεννα» και δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2011.

Ο Σάκης Ρουβάς θέλησε να μας εντυπωσιάσει με ένα θαυμάσιο χριστουγεννιάτικο τραγούδι του το 2003, το οποίο λέγεται «Χρόνια πολλά».

Βεσκούκη Ναταλία

Σχολιάστε

Top