Το Ναύπλιο της καρδιάς μας

Στην τελευταία εκδρομή μας, την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024, τα παιδιά της εφημερίδας της Α΄ τάξης μαζί με τα παιδιά του μαθηματικού ομίλου της Β τάξης επισκεφτήκαμε το Ναύπλιο, μια όμορφη πόλη που βρίσκεται στην ανατολική Πελοπόννησο και είναι η πρωτεύουσα της  Αργολίδας .Το ιστορικό κέντρο της πόλης  έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός, ενώ υπήρξε πρωτεύουσα της Ελλάδας κατά την περίοδο 1827-1834.

ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ

Η παλαιά  πόλη του Ναυπλίου είναι μία από τις ομορφότερες παλιές πόλεις της Ελλάδας με στενά σοκάκια και παραδοσιακά σπίτια που μεταφέρουν τους επισκέπτες σε μια άλλη εποχή. Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα, μαγαζάκια με παραδοσιακά προϊόντα και τουριστικά είδη , καφετέριες, εστιατόρια και ταβέρνες.

κουκλάκια

ΜΠΟΥΡΤΖΙ
Έχοντας κατηγορηθεί για προδοσία εναντίον του Όθωνα , ο Κολοκοτρώνης μπήκε στις φυλακές του Ιτς Καλέ του Ναυπλίου, στις 7 Σεπτέμβρη του 1833.

 Μπούρτζι: Η ιστορία της πρώτης φυλακής του Θεόδωρου Κολωκοτρώνη

Το Μπούρτζι είναι ένα μικρό οχυρωμένο νησάκι που βρίσκεται στο κόλπο του Ναυπλίου. Από το 1715 το Μπούρτζι ανήκε στους Τούρκους, ενώ το 1822 η κυριότητα πέρασε στην Ελλάδα. Για πολλούς αιώνες υπήρξε σημαντικό κομμάτι της ευρύτερης οχύρωσης του Ναυπλίου, ενώ υπήρξε τόπος κατοικίας των δημίων της πόλης αλλά και πολυτελές ξενοδοχείο. Σήμερα μπορείτε να επισκεφθείτε το νησί με βαρκούλα από το λιμάνι του Ναυπλίου.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Η πλατεία Συντάγματος είναι  περιτριγυρισμένη  από  υπέροχα νεοκλασικά κτήρια με θέα στο Παλαμήδι, αρκετά ιστορικά κτήρια, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο, η παλιά βουλή, το ανάκτορο του Ιωάννη Καποδίστρια, το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη , η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία διασκέδασης των επισκεπτών αλλά και των ντόπιων.
Πλατεία Συντάγματος | Discover Nafplio
Όλοι
ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΛΥΚΟΥ / ΙΣΑΒΕΛΑ ΠΕΛΙΝ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης