Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο

Μια όαση πολιτισμού στην λακωνική πεδιάδα!

1.Προτομές

 

Το Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο είναι ένα σύγχρονο «αρχαίο » θέατρο! Και όμως!! Όσο παράξενο και αν ακούγεται κάτι τέτοιο, αυτό είναι η πραγματικότητα.

2.Κατασκευή

Οι εργασίες δημιουργίας του ολοκληρώθηκαν το 1990 και άνθρωποι από την πόλη της Σπάρτης δούλεψαν για την δημιουργία του. Ο παππούς μου συχνά μου λέει πώς ήταν η περιοχή πριν από αυτό αλλά και πως αυτό ήταν ένα από τα θέματα συζήτησης στο καφενείο. Οι Σπαρτιάτες θαύμαζαν τον Γιώργο Σαϊνόπουλο, τον οραματιστή αλλά και πρόεδρο του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος, όχι μόνο για την σκέψη του να δημιουργήσει ένα χώρο πολιτισμού και αναψυχής δίπλα σχεδόν στην Σπάρτη, αλλά και γιατί δεν τα παράτησε ποτέ και ακούραστα εργάστηκε για την υλοποίησή του.

3.Το ζευγάρι

Δίπλα του στεκόταν πάντα η σύζυγός του, η κυρία Χρυσαυγή. Ήταν το στήριγμά του αλλά και αυστηρός κριτής. Η κοινωνία της Σπάρτης την εκτιμούσε και την σεβόταν όχι μόνο για το έργο της, αλλά και για την ευγένεια, το ήθος και την απλότητά της

4.Συναυλία

Η θέση στην οποία είναι χτισμένο δεν είναι τυχαία. Η θέα από το συγκεκριμένο σημείο κόβει την ανάσα στον επισκέπτη, αφού αντικρίζει σε όλη του την μεγαλοπρέπεια το κάστρο των Παλαιολόγων του Μυστρά αλλά και τον Ταΰγετο που στέκεται αγέρωχος στο πέρασμα των χρόνων.

6.αγώνες

Το ανοιχτό θέατρο διαθέτει ορχήστρα με διάμετρο 16 μέτρων και στις κερκίδες του υπάρχουν θέσεις για 1500 θεατές. Σε αυτόν τον χώρο του αμφιθεάτρου διοργανώνονται κάθε καλοκαίρι, πολυήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις, γνωστές ως Πολιτιστικό Καλοκαίρι , στο οποίο παρουσιάζονται θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις αλλά και συναυλίες. Το πάρκο που πλαισιώνει το ανοιχτό «αρχαίο» θέατρο, αποτελεί όαση πρασίνου και είναι με τέτοιο τρόπο διαμορφωμένο, ώστε να μπορούν να γίνονται πεζοπορίες, ποδηλατάδες αλλά και να οργανώνονται πικ νικ. Στον ίδιο χώρο και σε μια έκταση 15 στρεμμάτων, υπάρχει υπαίθριο πάρκινκ. Σε αυτό το σημείο κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα καταφεύγουν μικροί και μεγάλοι για το πέταγμα του χαρταετού.

7.Το πέταγμα του αετού

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης