Οι πέντε φίλοι

Σίγουρα και μόνο στο άκουσμα του τίτλου «Οι πέντε φίλοι», το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κάνεις είναι μια ομάδα πέντε παιδιών που περνάνε όμορφα και διασκεδάζουν. Δεν μπορώ να πω πως η πραγματικότητα διαφέρει πολύ από αυτήν την σκέψη, δεν είναι όμως και ολόσωστη.

Οι πέντε φίλοι είναι ο Τζούλιαν, ο Ντικ και η αδερφή τους Άννα, καθώς και η ξαδέρφη τους η Τζορτζ με τον σκύλο της, τον Τίμοθι, ή όπως τον φωνάζουν Τίμι. Μαζί θα περάσουν πολλές και αξέχαστες περιπέτειες. Ξεχωρίζουν όμως για τον καλό τους χαρακτήρα, που τους κάνει εύκολα αγαπητούς σε όλους. Είναι γεμάτοι περιέργεια και θάρρος, και αυτοί είναι ακριβώς οι λόγοι για τους οποίους δεν μπορούν να αποφύγουν μια περιπέτεια ακόμα και αν το θελήσουν. Είναι συνάμα καλοσυνάτα παιδιά, που αντλούν όλο τους το θάρρος από την επιθυμία τους να βοηθήσουν ή και να προστατέψουν αυτούς που τους χρειάζονται.

Όταν τα τρία αδέρφια ο Τζούλιαν, ο Ντικ και η Άννα, θα αναγκαστούν να πάνε για διακοπές στο σπίτι της δύστροπης ξαδέρφης τους Τζορτζ και του σκύλου της Τίμι, του εξίσου νευρικού επιστήμονα πατέρα της και της γλυκιάς και ευγενικής θείας τους που ονομάζεται Φάνη, δεν έχουν την παραμικρή ιδέα πως αυτό το καλοκαίρι που φαινόταν να ήταν σκέτη καταστροφή, θα γινόταν η αρχή μιας δυνατής και παντοτινής φιλίας, αλλά και θα σηματοδοτούσε την έναρξη ατελείωτων περιπετειών που θα συνόδευαν τα παιδιά για πολλά, πολλά χρόνια…

Έπειτα από μια επίσκεψη στο νησάκι της Τζορτζ, θα ανακαλύψουν πως υπάρχει ακόμα κρυμμένος ένας θησαυρός στα ερείπια του παλιού κάστρου. Ωστόσο, δεν είναι οι μόνοι που ενδιαφέρονται για τον θησαυρό, και η περιπέτεια αρχίζει…

Μέσα σε αυτήν την απίθανη σειρά, που αποτελείται από 21 βιβλία, πέντε φίλοι θα βρουν  θησαυρούς, θα ανακαλύψουν μυστικά περάσματα, θα περάσουν τις διακοπές τους στην κορυφή του Λαθρέμπορα, θα κρυφτούν σε υπόγειες σπηλιές, θα ταξιδέψουν με τροχόσπιτα, θα τρομοκρατηθούν με ένα τρένο-φάντασμα, θα λύσουν μυστήρια που δεν μπορεί να εξιχνιάσει ούτε η Αστυνομία, θα γνωρίσουν τη Τζο, θα βρουν κλοπιμαία στο πάτο μιας λίμνης, θα προβληματιστούν όταν αντικρίσουν ένα πρόσωπο στο παράθυρο ενός παλιού πύργου, θα πάνε στον Πύργο των Πειρατών, θα ακολουθήσουν τους τσιγγάνους στον Βάλτο του Μυστηρίου, θα σώσουν την Μπέρτα από απαγωγείς, θα φανούν ατρόμητοι όταν θα προσπαθήσουν να τους τρομοκρατήσουν, θα σώσουν πιλότους από τις σπηλιές του Λαβυρίνθου, θα κάνουν σκι, θα βρεθούν κλειδωμένοι σε έναν φάρο, θα ανακαλύψουν μια πορτούλα με χρυσά αγάλματα σε ένα πηγάδι, θα σώσουν τα χαρτιά ενός επιστήμονα και γενικά, θα περάσουν τέλεια!

Μια σειρά βιβλίων από την Ένιντ Μπλάιτον, που πρόκειται να συνεπάρει κάθε αναγνώστη, καθώς και να κρατήσει συντροφιά σε έναν κόσμο γεμάτο από καλοσύνη, θάρρος και φυσικά… πολλή περιπέτεια!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης