Ομάδα καλαθοσφαίρισης του Παναθηναικού

Η ομάδα καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα τρία επαγγελματικά τμήματα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου και η επίσημη ονομασία της είναι Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο. (Καλαθοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος). Η έδρα της ομάδας είναι το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνώνχωρητικότητας 19.250 θέσεων. Ιδιοκτήτης της ομάδας είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Συνολικά το ανδρικό τμήμα καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού έχει κατακτήσει 34 φορές το ελληνικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης και 16 φορές το κύπελλο Ελλάδας (έχοντας κάνει 9 φορές το ντάμπλ). Κατέχει επίσης τα ρεκόρ κατάκτησης 9 συνεχόμενων πρωταθλημάτων (2003-2011), 5 συνεχόμενων κυπέλλων (2005-2009) και 5 συνεχόμενων Νταμπλ την ίδια περίοδο. Σε διεθνές επίπεδο έχει κατακτήσει 6 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ένα διηπειρωτικό κύπελλο, πετυχαίνοντας δύο φορές το τριπλ κράουν. Στην ομάδα έχει απονεμηθεί δύο φορές (1996, 2009) από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) το βραβείο κορυφαίας ομάδας της χρονιάς.

 

 

Είναι η πιο πετυχημένη ομάδα μπάσκετ στην Ελλάδα, αλλά και από τις πιο επιτυχημένες στην Ευρώπη, καθώς τις τελευταίες δύο δεκαετίες είναι η μόνη ευρωπαϊκή που έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα, από την ίδρυση της νέας εποχής του συστήματος Final Four τo 1988. Με τους 6 τίτλους του κατατάσσεται στην δεύτερη θέση (πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης που έχει 9).

Οι Παναθηναϊκός και Άρης Θεσσαλονίκης είναι οι μοναδικοί σύλλογοι με συμμετοχή σε όλες τις διοργανώσεις του πρωταθλήματος Α” Εθνικής κατηγορίας μέχρι σήμερα.

 

Παναθηναϊκός Α.Ο.
Ψευδώνυμο ΤριφύλλιΠράσινοι,
ΕξάστεροςΒασιλιάς
Διοργανώσεις Ευρωλίγκα
Μπάσκετ Λιγκ
Κύπελλο Ελλάδας
Έτος ίδρυσης 1919
Έδρα Κλειστό γήπεδο ΟΑΚΑ
(χωρητικότητα: 19.250)
Περιοχή ΜαρούσιΕλλάδα
Χρώματα Πράσινο, Λευκό
Πρόεδρος Flag of Greece.svg Μάνος Παπαδόπουλος
Προπονητής Flag of Serbia.svg Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς
Τίτλοι 1 Διηπειρωτικό Κύπελλο
6 Πρωταθλήματα Ευρώπης
34 Πρωταθλήματα Ελλάδας
16 Κύπελλα Ελλάδας
Ιστοσελίδα paobc.gr
Εμφανίσεις
Kit body whitehorizontal.png
Kit shorts blankbottom.png
Εντός
Kit body horizontalonwhite.png
Kit shorts whitebottom.png
Εκτός
Kit body.png
Kit shorts.png
Τρίτ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης