Συστατικά
250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
4 αυγά, μεσαία
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
2 βανιλίνες
25 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
3 κ.σ. γάλα πλήρες
Για το σερβίρισμα
άχνη ζάχαρη
Ας μαγειρέψουμε…
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου με τρύπα στη μέση 22 εκ.
Ρίχνουμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει και να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά και προσέχουμε να μην πέσει μέσα στο μείγμα κάποιο τσόφλι. Αν θέλουμε τα ρίχνουμε πρώτα σε ένα μπολ για να είμαστε σίγουροι.
Ρίχνουμε ένα-ένα τη φορά και πριν ρίξουμε το επόμενο περιμένουμε να απορροφηθεί το προηγούμενο.
Με μια σπάτουλα σιλικόνης μαζεύουμε από τα τοιχώματα το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε τις βανιλίνες και το ξύσμα πορτοκαλιού, και χτυπαμε.
Ρίχνουμε το αλεύρι και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα, ίσα-ίσα να ανακατευτεί.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα μέσα στη φόρμα καλύπτοντας καλά τον πάτο της.
Βάζουμε 3 κ.σ. γάλα μέσα στο μπολάκι με το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και να γίνει μια πάστα σοκολάτας.
Ρίχνουμε με μια σπάτουλα το σοκολατένιο μείγμα μέσα στο μισό μείγμα του κέικ που έχουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα στη φόρμα και με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε τα 2 μείγματα, δημιουργώντας «νερά» μέσα στο κέικ.
Ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά. Για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο, τρυπάμε το κέικ με ένα μαχαίρι και εκείνο θα πρέπει να βγαίνει καθαρό.
Αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε, και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Συντάκτης: Ανδρομάχη Π.
Πηγή: https://akispetretzikis.com