Οι 5 ωραιότεροι προορισμοί για τα Χριστούγεννα

Οι 5 ωραιότεροι προορισμοί για τα  Χριστούγεννα

Η περίοδος των διακοπών στην πόλη του Κεμπέκ είναι απλά μαγική! Τα φώτα, οι διακοσμήσεις και το χιόνι δημιουργούν μια μαγευτική ατμόσφαιρα, όπως πουθενά αλλού. Ξεκινώντας απ’ τα τέλη Νοεμβρίου, η πόλη του Κεμπέκ μετατρέπεται σ’ ένα πραγματικό χριστουγεννιάτικο χωριό, όπως ακριβώς στο μυθιστόρημα του Charles Dickens «A Christmas Carol». 

Δεν είναι περίεργο λοιπόν που το CNN κατέταξε το Κεμπέκ μεταξύ των 15 κορυφαίων χριστουγεννιάτικων προορισμών στον κόσμο το 2019! Η πόλη είναι γεμάτη με χριστουγεννιάτικες αγορές και παγοδρόμια (ένα από τα καλύτερα αποτελεί αυτό στην πλατεία  l’Hôtel-de-Ville). Μην ξεχάσεις να περάσεις απ’ την Rue du Petit-Champlain και την Place-Royale όπου θα συναντήσεις τη γοητεία του παλιού κόσμου της πόλης του Κεμπέκ!

ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ

 

Η Ιαπωνία είναι διάσημη για τα μαγευτικά χριστουγεννιάτικα της φώτα. Παρόλο που δε συνδέονται θρησκευτικά με τα Χριστούγεννα, οι Ιάπωνες κατάφεραν να αναδημιουργήσουν το πνεύμα αυτών των διακοπών σ’ ένα μαγευτικό υπερθέαμα. Σου προτείνουμε να επισκεφτείς το Starlight Garden, το οποίο είναι πλημμυρισμένο με χιλιάδες φωτάκια. Ακόμη, μην ξεχάσεις να κατευθυνθείς προς την Caretta Shiodome για να παρακολουθήσεις έναν εορταστικό συνδυασμό φωτισμού και μουσικής, ο οποίος θα σε καθηλώσει με τα σχεδόν 250.000 LED φωτάκια του. Μπορείς να το απολαύσεις από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Αν σ’ αρέσει να βλέπεις τον άι Βασίλη παντού τότε ο Αρκτικός Κύκλος της Φινλανδίας είναι το σωστό μέρος

 για να περάσεις τις διακοπές σου. Ο χαρούμενος παππούς με την κόκκινη και λευκή του ενδυμασία είναι ο πιο αξιαγάπητος κάτοικος αυτού του χωριού. Μπορείς να τον ακολουθήσεις σε παγωμένα δάση επάνω σ’ ένα έλκηθρο που σέρνει τάρανδος και να παρατηρήσεις τα ξωτικά του να προετοιμάζουν τα παιχνίδια. Στο χωριό θα συναντήσεις έναν φανταστικό κόσμο και αν σ’ αρέσει να γιορτάζεις λευκά Χριστούγεννα τότε δεν μπορείς να κάνεις καλύτερη επιλογή. Όντας ένας από τους κορυφαίους χριστουγεννιάτικους προορισμούς, η Λαπωνία διαθέτει το πασίγνωστο «Santa Park» που θα διασκεδάσει εσένα και την οικογένειά σου.

Η πόλη που ποτέ δεν κοιμάται αναπόφευκτα έχει σημαντικό ρόλο όταν πρόκειται για τα Χριστούγεννα. Από το τεράστιο δέντρο του Rockefeller Center έως τις εκπληκτικές εκθέσεις καταστημάτων, ο Δεκέμβριος και τα Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη είναι απλά μαγικά. Πόσοι από εμάς δεν έχουμε θαυμάσει το Empire State στις εκατοντάδες χριστουγεννιάτικες ταινίες που διαδραματίζονται στην αμερικανική μητρόπολη; Η πόλη της Νέας Υόρκης μετατρέπεται αναπόφευκτα αυτήν την περίοδο του χρόνου σε προορισμό που προσφέρει τα καλύτερα Χριστούγεννα του κόσμου. 

Συντάκτες: Νίκος Α                                       Αναστασία Κ                            Ιωάννα Α

Πηγές: https://sight-being.com/ 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης