Τα αδέσποτα δεν είναι εχθροί αλλά φίλοι μας!

Πρίν από λίγες μέρες διάβασα ότι σε κάποιο σχολείο στη Βόρεια Ελλάδα, οι μαθητές με τη βοήθεια των δασκάλων τους περιμάζεψαν και άρχισαν να φροντίζουν αδέσποτα σκυλάκια που κυκλοφορούσαν απροστάτευτα γύρω από το σχολείο τους. Μάλιστα ζήτησαν τη βοήθεια του δήμου για να εμβολιαστούν, να στειρωθούν και να αποπαρασιτωθούν πράγμα που έγινε αμέσως.

Η είδηση μου κέντρισε το ενδιαφέρον και σκέφτηκα ότι επειδή και στον Τύρναβο υπάρχουν πολλά αδέσποτα τα οποία δεν επέλεξαν να ζουν στο δρόμο αλλά κάποιοι ιδιοκτήτες που τα βαρέθηκαν τα πέταξαν αδιαφορώντας για το τί θα γίνουν καλό θα ήταν να αναπτύξουμε όλοι μας πρωτοβουλίες για να διευκολύνουμε τη ζωή αυτών των άτυχων τετράποδων.

Πιστεύω ότι πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι αυτά τα ζώα έχουν ανάγκη φροντίδας, ότι πρέπει να υπάρξουν ενέργειες από το δήμο, αλλά και από όλους εμάς που θέλουμε να λέμε ότι αγαπάμε τα ζώα ώστε να τα εξασφαλίσουμε ένα χώρο για να ζήσουν και φυσικά το φαγητό και το νερό τους.

Θεωρώ ότι ενέργειες όπως αυτή στο σχολείο της Βόρειας Ελλάδας πρέπει να γίνουν και αλλού και γιατί όχι να μην προσπαθήσουμε και εμείς στο σχολείο μας να υιοθετήσουμε κάποια αδέσποτα.

 

Δημήτρης Παιδής

Νικόλας Κοντοθανάσης

Φρειδερίκη Μπλάκου

Παναγιώτης Ψωφάκας

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης