Χριστούγεννα στη Βιέννη

 Χριστούγεννα στη Βιέννη

Στη Βιέννη, τα Χριστούγεννα είναι πανέμορφα, παραμυθένια. Η αγορά, τα μαγαζιά, τα αυτοκρατορικά παλάτια με τους πανέμορφους κήπους, τα γραφικά της σοκάκια, οι λαμπεροί δρόμοι της, γεμίζουν με χιλιάδες λαμπάκια, πολύχρωμα στολίδια..

Η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι εντυπωσιακή και η Αυστριακή πρωτεύουσα μοιάζει κυριολεκτικά σαν να βγήκε από ένα παραμύθι. Το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο κλίμα είναι εδώ !!!

Οι βόλτες στην πόλη είναι ατελείωτες. Καταρχάς, κουκουλωθείτε, μπουφάν, σκούφοι, γάντια, διπλές και χοντρές κάλτσες και ξεκινήστε την περιήγησή σας. αφού πιείτε πρώτα ένα ζεστό καφεδάκι, ή μια καυτή σοκολάτα..

Στο κέντρο της παλιάς συνοικίας, ξεχωρίζει ο μεγαλοπρεπέστατος Καθεδρικός του Αγίου Στεφάνου. Αξίζει την επίσκεψή σας.

   Την Παραμονή των Χριστουγέννων, μπορείτε αν      θέλετε να παρακολουθήσετε τη Χριστουγεννιάτικη  Λειτουργία, καθώς και κάλαντα από παιδικές  χορωδίες, αφού όμως έχετε από πριν κλείσει  εισιτήριο.

 Κάντε βόλτα στη γειτονιά των Μουσείων και επισκεφτείτε το Μουσείο μοντέρνας Τέχνης, το Παιδικό Μουσείο, αλλά και το μουσείο Λεοπόλντ.

  Θα εντυπωσιαστείτε από το ανάκτορο Σεμπρούν (η πρώην κατοικία των Αυστριακών Αυτοκρατόρων), το οποίο και θεωρείται από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Αυστριακής Πρωτεύουσας.

Γυρίστε όποια σημεία της πόλης επιθυμείτε, επάνω σε μια από τις πολλές γραφικές αμαξούλες που κυκλοφορούν στην ιστορική πρωτεύουσα.

Αξίζει μια βόλτα στο θεματικό πάρκο Πράτερ στο Λέοπολντσταντ της Βιέννης. Θα θαυμάσετε τον ιστορικό τροχό Wiener Riensenrad, ο οποίος είναι στολισμένος με 36.000 λαμπιόνια παρακαλώ.

Ο συγκεκριμένος, κατασκευάστηκε το 1897, για να γιορταστεί το χρυσό ιωβηλαίο του τότε αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ ! Ο ιστορικός αυτός τροχός, στην αρχή είχε 30 κουβούκλια (το ένα χωράει 16 άτομα), μετά όμως την καταστροφή που υπέστη στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αποκαταστάθηκαν μόλις τα 15 από αυτά.

 Συντάκτες: Μαριάννα Τσιόκα 

Ελένη Κουκουλιάτρα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης