Δράση στα Πλαίσια της Βραδιάς του Ερευνητή

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 οι μαθητές του τμήματος Β3 του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας είχαν την ευκαιρία για μια διδακτική ώρα να συμμετάσχουν σε μια πολύ πετυχημένη δράση, το ChatLab, που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στα πλαίσια της Βραδιάς του Ερευνητή.

Σε αυτή τη δράση οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν διαδικτυακά σε πραγματικό χρόνο, με έναν ερευνητή, τον κ. Φώτη Τέκο ο οποίος δραστηριοποιείται σε θέματα όπως η τοξικολογία, οι ελεύθερες ρίζες και τα αντιοξειδωτικά. Ο κύριος Τέκος τελειώνει το διδακτορικό του στην τοξικολογία των ελευθέρων ριζών και είναι διευθύνων σύμβουλος της start up FoodOxys ΙΚΕ ΤΕΧΝΟΒΛΑΣΤΟΣ.

Στη συγκεκριμένη πολλή ενδιαφέρουσα παρουσίαση συζητήθηκε η δράση των ελευθέρων ριζών και των αντιοξειδωτικών,  το οξειδωτικό στρες καθώς και η δράση κάποιων δημοφιλών προϊόντων όπως ο καφές και το λάδι στην υγεία του ανθρώπου.

Μετά το πέρας της παρουσίασης οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τον κύριο Τέκο και να λύσουν απορίες πάνω στα θέματα της παρουσίασης που παρακολουθήσαμε.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΡΑΣΗΣ: ΒΙΟΛΙΤΖΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ερευνητή