Λαζαράκια

ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ   

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1/2 κ.σ. ξηρή μαγιά
200 γρ χλιαρό νερό
75 γρ ζάχαρη
400 γρ. αλεύρι σκληρό
Μια πρέζα αλάτι
25 γρ ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. σκόνη γαρίφαλο
30 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
30 γρ σταφίδες
20 γαρύφαλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Αφήνουμε για 10 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά .
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα, την σκόνη γαρύφαλλο, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε έως ότου γίνει μια αφράτη ζύμη . Μπορούμε να την ζυμώσουμε είτε με τον γάντζο του μίξερ για περίπου 8΄ ή με τα χέρια για 15’ .
  3. Βάζουμε την ζύμη σε ένα καλά λαδωμένο μπολ και την σκεπάζουμε με μια πετσέτα ώστε να φουσκώσει . Περίπου 30΄- 45’ λεπτά.
  4. Ανακατεύουμε τις σταφίδες με τα καρύδια για να φτιάξουμε το μείγμα μας.
  5. Κόβουμε την ζύμη σε 10 κομμάτια των 50 – 60γρ . Από το κάθε κομμάτι κρατάμε ένα μικροί κομμάτι περίπου 10γρ. ώστε να πλάσουμε τα χέρια του Λάζαρου
  6. Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μακρόστενο σχήμα ώστε να φτιάξουμε το σώμα του Λάζαρου, το γεμίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού από την γέμιση και την κλείνουμε καλά . Έπειτα πλάθουμε τα χέρια του και δημιουργούμε ένα Χ πάνω στο σώμα φέρνοντας την ζύμη από την πίσω πλευρά με χιαστή μπροστά .
  7. Πάνω από τα χέρια προσθέτουμε 2 ολόκληρα γαρύφαλλα για να δημιουργήσουμε τα μάτια .
  8. Τοποθετούμε τα λαζαράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170ο – 180ο για 30 λεπτά.

Επιμέλεια κειμένου: Κωνσταντίνα Κ., Στ” τάξη

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΙΑΝΩΝ
Περί ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΙΑΝΩΝ 69 Άρθρα
Το σχολείο μας βρίσκεται στους Καλλιάνους Κορινθίας, της Δημοτικής Ενότητας Στυμφαλίας του Δήμου Σικυωνίων. Από το 2019, λειτουργεί ως 6/θέσιο.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης