Ψάχνοντας την Dory

ΑΠΟ: ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Μάι• 01•17

Ψάχνοντας την Dory

Oνομάζεται αμερικανική 3D computer-animated κωμική-δραματική ταινία σε παραγωγή Pixar Animation Studios και διανομή Walt Disney Pictures. Η σκηνοθεσία και η γραφή του σεναρίου έγινε από τον Άντριου Στάντον ενώ στη σκηνοθεσία συμμετείχε και ο Angus MacLane στο ντεμπούτο του. Το σενάριο γράφτηκε από τη Victoria Strouse και τον Στάντον. Η ταινία αποτελεί συνέχεια του 2003. Το Ψάχνοντας την Ντόρι εστιάζει στη Ντόρι, ένα ψάρι με αμνησία, που ταξιδεύει για να ανταμώσει ξανά με τους γονείς της. Στο δρόμο της, την αιχμαλωτίζουν και την πηγαίνουν σε ένα δημόσιο ενυδρείο στην Καλιφόρνια, από το οποίο ο Μάρλιν και ο Νέμο κάνουν απόπειρα να τη σώσουν.

d1

Πλοκή

Ένα χρόνο μετά την επανασύνδεση του Νέμο με τον πατέρα του Μάρλιν, η Ντόρι ανακαλεί σε μια παιδική ανάμνηση ότι έχει οικογένεια. Αποφασίζει να τους ψάξει και ο Μάρλιν με το Νέμο τη συνοδεύουν στην αναζήτησή της. Με τη βοήθεια του Κάφκα, διασχίζουν ένα θαλάσσιο ρεύμα που οδηγεί στην Καλιφόρνια και η Ντόρι αιχμαλωτίζεται από υπαλλήλους ενός Ινστιτούτου Θαλάσσιας Ζωής. Την βάζουν σε Καραντίνα για την αποστολή της σε μόνιμο ενυδρείο και εκεί γνωρίζει ένα χταπόδι, τον Χανκ. Σε μια έκθεση, η Ντόρι συναντά την παιδική της φίλη Μοίρα, έναν φαλαινοκαρχαρία και τον Μπέιλι, μία φάλαινα μπελούγκα ενώ ο Μάρλιν και ο Νέμο προσπαθούν να τη σώσουν. Με τη βοήθεια δύο θαλάσσιων λιονταριών και ενός παγοβουτίου, καταφέρνουν να φτάσουν στο Ινστιτούτο. Ξανασμίγουν και εντοπίζουν μία δεξαμενή με μπλέ τανγκ, στην οποία πιστεύουν ότι είναι οι γονείς της. Η Ντόρι βρίσκεται κατά λάθος στον ωκεανό και παρατηρεί ένα μονοπάτι από κοχύλια. Στο τέλος του μονοπατιού, βρίσκει τους γονείς της και ξανασμίγουνε. Ο Μάρλιν και ο Νέμο βρίσκονται στο φορτηγό για το Κλίβελαντ με τον Χανκ. Η Ντόρι με τους γονείς της, τη Μοίρα και τον Μπέιλι κατευθύνονται προς το φορτηγό για να τους σώσουν.

d2

Κριτικές

Επιστρατεύοντας ξανά τη μοναδική εικαστική δεξιοτεχνία της και παρουσιάζοντας μια φαινομενικά απλή ιστορία, που προσφέρει απλόχερα συγκίνηση και απολαυστικές slapstick βινιέτες (το τρελό πουλί και η φώκια όλα τα λεφτά) αλλά και σχόλια πάνω στην ανοχή της διαφορετικότητας, τις έννοιες οικογένεια και αλληλεγγύη, η Pixar ανταποκρίνεται εν πολλοίς στις προσδοκίες που συνοδεύουν το φιλόδοξο σίκουελ. Και μπορεί να βρίσκεται μακριά από το επίπεδο των αριστουργηματικών «ΓΟΥΟΛ-Υ» και «Ψηλά στον Ουρανό», όπως και πιο κάτω από τον πρωτεργάτη «Νέμο», αλλά το «Ψάχνοντας την Ντόρι» ανήκει χωρίς αμφιβολία στην κατηγορία των πρωτοκλασάτων παραγωγών της Pixar, ενώ παράλληλα αποτελεί κι ένα από τα κορυφαία σίκουελ της ιστορίας της.

Πηγές

http://www.athinorama.gr/cinema/movie/psaxnontas_tin_ntori-10053194.html

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A8%CE%AC%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82_%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%9D%CF%84%CF%8C%CF%81%CE%B9

 

Ομάδα 3η

Τασοπούλου Αρετή

Πίπας Μιλτιάδης

Πίπας Δημήτριος-Παναγιώτης

Σταυροπούλου Ελένη

Ποντίκα Αικατερίνη

Σχολιάστε

Top