ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΝΤΑΜ ΤΙΣΟ

Το μουσείο της Μαντάμ Τισό βρίσκεται στην Αγγλία  και πιο συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Έχει αφιερωθεί στη Μαντάμ Τισό εξού και το όνομα του. Το μουσείο αυτό έχει επεκταθεί σε όλο τον κόσμο και σε αυτό εκτίθενται  πιστά αντίγραφα μεγάλων προσωπικοτήτων από τον χώρο του θεάματος, της πολιτικής, της τέχνης κτλ.

Screenshot_2

Η Μαντάμ Τισό, Μαρί Γκρόσχολτζ, γεννήθηκε το 1761 και διδάχθηκε από  έναν γιατρό την κατασκευή κέρινων ομοιωμάτων. Στα 18 της χρόνια έφτιαξε το πρώτο της κέρινο ομοίωμα που αναπαριστούσε τον Βολταίρο κι ύστερα δημιούργησε τα κέρινα ομοιώματα του Ζακ Ρουσσώ και του Φραγκλίνου.

Screenshot_3

Το μουσείο ιδρύθηκε το 1835 και λειτουργεί ως και σήμερα. Η πυρκαγιά του 1925 αλλά και οι βομβαρδισμοί το 1941 από τους Γερμανούς κατέστρεψαν πολλές αυθεντικές φιγούρες. Το 1933 ιδρύθηκε το τρενάκι ‘’The Spirit of London’’ το οποίο οδηγεί τους επιβάτες από το ένα μέρος του μουσείου στο άλλο μέσα από μια μαγευτική περιήγηση στην ιστορία της  πόλης του Λονδίνου.

 Σήμερα το μουσείο εκθέτει πλήθος κέρινων ομοιωμάτων, με ρεαλιστικές  λεπτομέρειες, διάσημων και ιστορικών προσωπικοτήτων όπως και δημοφιλών χαρακτήρων του κινηματογράφου, του κλάδου της  μουσικής, της τηλεόρασης του αθλητισμού αλλά και της Βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας. Ακόμα το 1842, σε ηλικία 81 ετών, η Μαντάμ Τισό έφτιαξε το δικό της πορτρέτο το οποίο εκτίθεται μέχρι και σήμερα στην είσοδο του μουσείου. Κάποιες δημιουργίες της υπάρχουν ακόμα στη συλλογή του μουσείου.

Η κατασκευή των κέρινων ομοιωμάτων είναι αρκετά χρονοβόρα. Μια ειδική ομάδα καλλιτεχνών αναλαμβάνει την κατασκευή τους παίρνοντας φωτογραφίες του χαρακτήρα που θέλουν να δημιουργήσουν από όλες τις οπτικές  γωνίες του προσώπου αλλά και του σώματός. Τέλος στο μουσείο υπάρχει ειδική γκαρνταρόμπα για τα ομοιώματα, όμως μερικές φορές οι χαρακτήρες προσφέρουν τα δικά τους μοναδικά ρούχα.

Συμπερασματικά, το μουσείο αυτό αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς προορισμούς στο Λονδίνο, καθώς κάθε χρόνο το επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες αφήνοντάς τους άφωνους. Αξίζει πραγματικά μια επίσκεψη σε αυτό το μουσείο.

 Μερικά κέρινα ομοιώματα που βρίσκονται στο μουσείο είναι:

Screenshot_4

Ζαφείρη Παναγιώτα Α2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης