«Η επιστήμη από μια διαφορετική προσέγγιση»

      Οι θετικές επιστήμες κινούν το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Μέσω αυτών αποκτούμε την ικανότητα να ερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σύμπαν . Ωστόσο σπάνια παρατηρούμε αυτά τα φαινόμενα από κοντά, με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να τα Screenshot_49κατανοήσουμε πλήρως. Στο μουσείο ‘’Center of Science and Industry (COSI), όλα αυτά αλλάζουν, προσφέροντας στον επισκέπτη μια αξέχαστη εμπειρία.

     Το ξεχωριστό μουσείο αυτό βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και συγκεκριμένα στην πολιτεία του Οχάιο, στο Κολόμπους. Στεγάζεται σε ένα τεράστιο και εντυπωσιακό κτήριο και η ιστορία του ανατρέχει εδώ και πενήντα οχτώ χρόνια, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια βραβεύεται ως το καλύτερο επιστημονικό μουσείο στις Η.Π.Α. Η διάκριση αυτή καταδεικνύει ότι το μουσείο αποτελεί ένα εξαιρετικό αξιοθέατο. Σε αυτό μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει και να κάνει ο ίδιος πειράματα φυσικής, σχετικά με την βαρύτητα, τη θερμότητα, τον ήχο και για πολλά άλλα. Επιπλέον, εξοικειώνεται με τη μηχανική και την τεχνολογία και με αυτά που έμαθε θα κληθεί να δημιουργήσει και ο ίδιος μία κινητή κατασκευή. Αυτό προϋποθέτει τη χρήση των μαθηματικών του ικανοτήτων. Με αυτούς τους τρόπους η εκπαίδευση γίνεται κατανοητή και ευχάριστη.

      Συστήνω την επίσκεψη του μουσείου για ποικίλους λόγους. Αρχικά, θα παρευρεθείτε σε μία από τιςScreenshot_50 μεγαλύτερες επιστημονικές εκθέσεις, όπου θα μπορείτε να πειραματιστείτε. Ταυτόχρονα θα συμμετέχετε σε προγράμματα με συνομήλικους, με τους οποίους θα κοινωνικοποιηθείτε και συνεργαστείτε. Θα αποκτήσετε πολλές γνώσεις και θα βλέπετε διαφορετικά τον κόσμο μας. Η διαδικασία αυτή εκμάθησης είναι η καλύτερη και σίγουρα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες. Τα προγράμματα είναι προσαρμοσμένα ανάλογα με την ηλικία των επισκεπτών, προκειμένου να σας παρέχουν την καλύτερη εμπειρία. Τέλος, θα αναδείξει ικανότητες σας, τις οποίες πιθανόν να μην γνωρίζατε και θα σας κινήσει το ενδιαφέρον για κάθε συγκεκριμένο επιστημονικό θέμα.

        Συμπεραίνοντας, η επίσκεψη του μουσείου αυτού είναι πολύ εποικοδομητική και προσφέρει πολλά οφέλη στον έφηβο και όχι μόνο. Συνδυάζει πολλές επιστήμες, διδάσκει με ευχάριστο τρόπο πολλά πράγματα, ενώ αναδεικνύει τις ικανότητες μας και μάς καλεί να τις χρησιμοποιήσουμε. Δικαίως λοιπόν θεωρείται ως το καλύτερο επιστημονικό μουσείο των Η.Π.Α.!

Κοκοτσής Διονύσης Α2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης