Το μουσείο της Maria Skłodowska Curie

Screenshot_61Το μουσείο της Μαρίας Κιουρί βρίσκεται στην πολυκατοικία, οπού γεννήθηκε η νομπελίστρια, στη Βαρσοβία και άνοιξε το 1967.Η Μαρία Κιουρί γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 1867. Σπούδασε στη Γαλλία θετικές επιστήμες, όπου γνώρισε τον μελλοντικό της άντρα τον Pierre Curie. Ανακάλυψαν το πολώνιο και το ράδιο. Τιμήθηκε με δυο βραβεία Νόμπελ στη Φυσική και στη Χημεία. Πέθανε σε ηλικία 67 ετών, λόγω υπερβολικής έκθεσης στην ραδιενέργεια.  Το μεγαλύτερο μέρος τηςScreenshot_59 συλλογής του μουσείου μαζεύτηκε από τις αδελφές της νομπελίστριας.

Στο συγκεκριμένο μουσείο υπάρχουν πολλά εκθέματα που αξίζουν την προσοχή του επισκέπτη. Αρχικά, μπορούν να δουν τα εργαλεία που χρησιμοποιούσε η Μαρία Κιουρί για την μελέτη της ραδιενέργειας. Επίσης, υπάρχουν διάφορα γράμματα τα οποία έστελνε στις αδελφές της  και φωτογραφίες της. Επιπλέον φυλάσσονται εκεί οι διάφορες σημειώσεις της και τα οικογενειακά κειμήλια της Screenshot_60οικογένειας. Τέλος, βρίσκονται εκεί και αγάλματα γνωστών Πολωνών συγγραφέων της εποχής εκείνης.

Το μουσείο αξίζει να το επισκεφτεί ο καθένας για πολλούς λόγους. Αρχικά, διαθέτει πολλά εκθέματα και αντικείμενα που χρησιμοποιούσε η Μαρία Κιουρί, τα οποία δεν υπάρχουν στις ημέρες μας. Επίσης, το  μουσείο βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους απογόνους της Μαρίας Κιουρί και φιλοξενεί συχνά καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Επιπλέον, οργανώνει εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για άλλες μεγάλες ή μικρότερες σε φήμη γυναίκες, οι οποίες άλλαξαν τον κόσμο. Συμπερασματικά, είναι ένα μουσείο με μεγάλη ιστορία και συμβολή στον χώρο της επιστήμης, γεγονός που το καθιστά άξιο επίσκεψης!

 Αθηνά Μαρία Κουλουμούνδρα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης