ΤΟ ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ (中國的長城)

Το Σινικό τείχος της Κίνας αποτελεί ένα παγκοσμίου φήμης αξιοθέατο, το οποίο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να θαυμάσουν.  Το τείχος κατασκευάστηκε αρχικά προκειμένου να οχυρώσει την Κίνα από τις Μογγολικές-Τουρκικές/Τουρανικές επιδρομές. Η κατασκευή του ξεκίνησε τμηματικά από τον 7ο αιώνα π.Χ, ενώ η τωρινή του μορφή οφείλεται και στη δυναστεία Μινγκ(14-17ος αιώνας μ.Χ.).Screenshot_6

Σύμφωνα με μέτρηση, που πραγματοποίηθηκε το 2009, το τείχος εκτείνεται σε συνολικό μήκος 8.850 χλμ., πράγμα εντυπωσιακό.

Επιπρόσθετα, το μεγάλο αυτό τείχος απαρτίζεται από τέσσερα μικρότερα. Το πρώτο κατασκευάστηκε το 208 π.Χ, το δεύτερο τον 1ο αιώνα π.Χ. ,το τρίτο το 1138 μ.Χ. και το τέταρτο το 1368-1620 μ.Χ.

Το βασικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του τείχους ήταν ο ασβεστόλιθος. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι πύργοι έχουν οπτική επαφή με τον προηγούμενο και το επόμενο πύργο, έτσι ώστε να είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση επιδρομής. Συμπεραίνοντας, το Σινικό τείχος της Κίνας αποτελεί ένα μέρος που σίγουρα αξίζει να επισκεφτεί κάποιος!

Διονύσης Κοκοτσής Α2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης