Καλλιτεχνική Εφημερίδα του Γυμνασίου Ερέτριας, «Ταξιδευτές» (3ο φύλλο)

Ακολουθεί το 3ο φύλλο της καλλιτεχνικής μας εφημερίδας «ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ»

ΚΑΝΤΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

https://schoolpress.sch.gr/taxideutes/files/2023/12/3-ΦΥΛΛΟ-ταξιδευτές.pdf

Δείτε την ταινία μας, «ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ», η οποία βρίσκεται στη βιντεοθήκη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και αναφέρεται στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά μας. 

εικόνα_2023-12-03_103939545

Η ΤΑΙΝΙΑ: ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ

Ακούστε τις ραδιοφωνικές  μας εκπομπές στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο. 

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΣΥΝΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ                                                            ΚΑΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Στην εκπομπή που ακολουθεί ακούγεται ο κ. Λουκάς Θεοτοκάτος, κοινωνιολόγος του γυμνασίου Ερέτριας, ο οποίος μιλά στα παιδιά της Γ4 για τη δικαιοσύνη στη Φύση, τη Ζωή, τη σχολική κοινότητα. Η παρουσίασή του στηρίχτηκε στα μηνύματα και τις διαχρονικές αξίες που προάγει το Αρχαίο Θέατρο και οι τρεις μεγάλοι τραγικοί. Αφορμή της συνδιδασκαλίας της Κοινωνικής Πολιτικής Αγωγής και της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας υπήρξε το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Αρχαίο Θέατρο».

7665

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η φωτογραφία, που συνοδεύει τη θεματική μας εκπομπή κοσμεί το 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ με το οποίο υπάρχει συνεχής επικοινωνία και συνεργασία

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ εδώ και η επίσκεψη που έκανε στο σχολείο μας ο επιστημονικός υπεύθυνος της ελληνοελβετικής σχολής Tobias Krapf, ο οποίος μας ενημέρωσε για τα αρχαιολογικά ευρήματα στην Αμάρυνθο και στην Ερέτρια. Το κάλεσμα έκανε η Διευθύντρια του σχολείου μας,  κ. Θυμιοπούλου Γεωργία. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Krapf, για τον χρόνο που μας διέθεσε.

Tobias1Tobias2

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ, ΣΥΝΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Η κ. Σαλούστρου Χαρά, στο πλαίσιο συνεχούς ενδιαφέροντος του σχολείου μας για το Φυσικό Περιβάλλον και τα Πολιτιστικά Τοπία, μιλά στους συμμαθητές μας, της Α2 τάξης για τα Μαθηματικά στη Φύση και την Αρχιτεκτονική.Οι εντυπώσεις αυτών για τις «ανειδίκευτες» μέλισσες και τις εξάγωνες κηρήθρες είναι μεγάλες. Το ίδιο μεγάλες είναι και οι εντυπώσεις  των συμμαθητών μας της Γ4 τάξης για τους ανειδίκευτους μαστόρους και τα αιώνια πετρογέφυρα.  Για τα πετρογέφυρα θα ακολουθήσει μια άλλη ραδιοφωνική εκπομπή.

  images

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ: ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης