Καλλιτεχνική Εφημερίδα του Γυμνασίου Ερέτριας, «Ταξιδευτές» (4ο φύλλο, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ)

Διαβάστε το 4ο φύλλο (ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ) της καλλιτεχνικής μας εφημερίδας «ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ».

ΚΑΝΤΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

https://schoolpress.sch.gr/taxideutes/files/2023/12/4-ΦΥΛΛΟ-ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ.pdf

Το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο και ο μαθητικός διαγωνισμός «Καν’ το ν’ ακουστεί», που αυτό οργανώνει, εμείς συμμετέχουμε και θέμα του έχει τη ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ, μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε χριστουγεννιάτικα ημερολόγια και κάρτες με θέμα το μεγάλο αγαθό της ΦΙΛΙΑΣ. Τα ποιήματά μας, που υπάρχουν σε αυτά πλαισιώνονται από φωτογραφίες, που απεικονίζουν φιλικές παρέες μικρασιατών-γαλιμητών προσφύγων της  Ερέτριας (φωτογραφίες προσφύγων χρησιμοποιούνται, με διαφορετική θεματική, για τρίτη συνεχή χρονιά στα χριστουγεννιάτικα ημερολόγια και τις κάρτες μας. Είναι μια μικρή ένδειξη σεβασμού και μνήμης για τις χαμένες πατρίδες).DSC07086

            Το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο στις 19 Δεκεμβρίου γιορτάζει τα δωδέκατα γενέθλιά του.                  Μέσα από την ταινία μας, «Χρόνια Πολλά Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο», η οποία βρίσκεται στη βιντεοθήκη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου του ευχόμαστε να τα ΧΙΛΙΑΣΕΙ!

header-logo-180x120-3

Η ΤΑΙΝΙΑ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Ακολουθεί η  Εορταστική Εκπομπή 12 ΧΡΟΝΙΑ Εuropean School Radio! (η παρουσίαση του γυμνασίου Ερέτριας είναι στη χρονική στιγμή 1:54:03).

Ακούστε ραδιοφωνικές μας εκπομπές στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο. 

ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΙΜΗΣ

Εμείς, οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ προσπαθώντας να κατανοήσουμε την ψυχολογία των μικρασιατών προσφύγων από τα πρώτα Χριστούγεννα στη νέα πατρίδα δημιουργούμε. Εν όψει Χριστουγέννων σας διαβάζουμε κάποιες από αυτές τις δημιουργίες που γράψαμε και οι οποίες σχετίζονται με την Προσφυγιά, την Ειρήνη, τη Φιλία, το πείσμα για Ζωή!

6486

Τη φωτογραφία μας την έδωσε ο κ. Απόστολος Θεοφάνους σε συνέντευξή του.                                                                  Ο κ. Απόστολος δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας.

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ:ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΙΜΗ ΣΤΗΝ ΕΡΕΤΡΙΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Η ομάδα των ΤΑΞΙΔΕΥΤΩΝ συνεργάζεται  με μαθητές όλων των τάξεων του γυμνασίου μας, οι οποίοι γράφουν Χριστουγεννιάτικα ποιήματα και παραμύθια. Ένα από αυτά είναι της Ζαχαρούλας Βράκα. Ακούστε την να το διαβάζει.

5273

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

1 Σχόλιο

  1. Μπράβο παιδιά, αξιόλογη η εφημερίδα σας, συγχαρητήρια σε σας και στους καθηγητές σας Σας εύχομαι να έχετε υγεία, καλή πρόοδο στα μαθήματα σας και έμπνευση Η κ Σταυρούλα Φράγκομανωλη είχε κάνει πολύ σπουδαίες εργασίες και με τους μαθητές του Γυμνασίου Δημητσανας

Υποβολή απάντησης