Καλλιτεχνική Εφημερίδα του Γυμνασίου Ερέτριας, «Ταξιδευτές» (2ο φύλλο)

Οι μαθητές του Γυμνασίου Ερέτριας συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε στη φύση και στη δημιουργία.  Ακολουθεί το 2ο φύλλο της καλλιτεχνικής μας εφημερίδας «ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ».

ΚΑΝΤΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

https://schoolpress.sch.gr/taxideutes/files/2023/11/2-ΦΥΛΛΟ-ταξιδευτές-Αντίγραφο.pdf

Δείτε την ταινία μας, «μαθαίνοντας ν’αγαπώ και να προστατεύω το περιβάλλον», η οποία βρίσκεται στη βιντεοθήκη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου   

Στην ταινία μας η κ. Θυμιοπούλου Γεωργία, διευθύντρια του γυμνασίου Ερέτριας μας ενημερώνει για τους τρόπους προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα, η καλλιτεχνική δημιουργία που προβάλλεται σε αυτήν είναι αποτέλεσμα επικοινωνίας και συνεργασίας των σχολείων: γυμνάσιο Αμαρύνθου (υπεύθυνος καθηγητής, κ. Διαμαντάκης Νίκος), γυμνάσιο Βασιλικού (υπεύθυνη καθηγήτρια, κ. Μπενέτου Βασιλική), 1ο νηπιαγωγείο Ερέτριας ( υπεύθυνη εκπαιδευτικός, η διευθύντρια του, κ. Μπασούκου Αγγελική),γυμνάσιο Ερέτριας (υπεύθυνες καθηγήτριες, κ. Φραγκομανώλη Μαρία και κ. Φραγκομανώλη Σταυρούλα). Στη μουσική πλαισίωση των ταινιών και των εκπομπών μας στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο συμμετέχουν μαθητές του λυκείου Ερέτριας.

DSC06478

αγαπώντας το περιβάλλον

…και την ταινία «Στο Αρχαίο Θέατρο και το Μουσείο της Ερέτριας»

DSC07940

Στο Αρχαίο Θέατρο και το Μουσείο της Ερέτριας

Ακούστε τις ραδιοφωνικές  μας εκπομπές στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο. 

ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ, Αλατίνης Χρήστος, Καρλαγκίνη Ματίνα, Μπαλάκας Ανέστης, Τάγκα Ελπίδα, Φαρία Φάμπιο διαβάζουν κείμενα και ποιήματα για τη ΦΥΣΗ που έγραψαν οι συμμαθητές τους της Α’ γυμνασίου,Ιωάννα Ιωάννου (Α1), Ανάργυρος Αργύρης (Α1), Σοφία Ψωμά (Α2),Σταυρούλα Παναγιώτου (Α2), Εύα Μπαστούνη (Α2), Σοφία Λίφο (Α2).Στην κιθάρα ο Πιλάτης Ιωάννης.

DSC06765

ποιήματα για τη φύση…

Η ζωγραφιά είναι από την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ, κ. Αθανασιάδη Κωνσταντίνα, που ζωγράφισε για εμάς. Την ευχαριστούμε θερμά

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΠΙΑ-ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ4 γυμνασίου οι μαθητές διδάσκονται το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Αρχαίο Θέατρο». Με αφορμή το συγκεκριμένο ποίημα οι μαθητές ασχολούνται και εκφράζονται καλλιτεχνικά για το Αρχαίο Θέατρο, για το Αρχαίο Θέατρο της Ερέτριας, για τα πολιτιστικά τοπία. Παράλληλα, για το Αρχαίο Θέατρο πραγματοποιούνται με το ίδιο τμήμα συνδιδασκαλίες με εκπαιδευτικούς του σχολείου, αλλά και συναδέλφους άλλων σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ευβοίας.
Στην εκπομπή που ακολουθεί ακούγεται η κ. Χρύση Σιμιτζή, φυσικός του γυμνασίου, η οποία μιλά στα παιδιά για την ακουστική των αρχαίων θεάτρων και την αξία του περιβάλλοντος χώρου.
Τέλος, η Ματίνα Καρλαγκίνη διαβάζει το ποίημα που έγραψε η ίδια με τίτλο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ.

Οι ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ, Αλατίνης Χρήστος, Καρλαγκίνη Ματίνα, Μπαλάκας Ανέστης, Πιλάτης Ιωάννης(στην κιθάρα) και η υπεύθυνη καθηγήτρια, Φραγκομανώλη Σταυρούλα ευχαριστούμε θερμά την κ. Χρύση Σιμιτζή για την άμεση και πρόθυμη συνεργασία της

7655

πολιτιστικά τοπία-αρχαίο θέατρο Ερέτριας

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης