«Για κάθε Ελένη …»: Ένα εργαστήριο δημιουργικής γραφής σε 4 γλώσσες

Ελένη

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Κοζάνης απηύθυνε πρόσκληση προς όλα τα σχολεία να συμμετέχουν με δράσεις κατά της έμφυλης βίας στην εκδήλωση  «Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας…» που διοργανώθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης. 

Πρώτη μας δράση η απαγγελία αποσπάσματος από τη Δημιουργική Γραφή “Για κάθε Ελένη…” των μαθητριών και μαθητών του τμήματος Γ3, την οποία επιμελήθηκε η κ. Ιωάννα Σκρέκα, φιλόλογος. Μετά την ολοκλήρωση της δημιουργικής γραφής στην ελληνική γλώσσα, η κ. Σκρέκα συνεργάστηκε με τις ξενόγλωσσες φιλολόγους του σχολείου μας ώστε η δημιουργία των παιδιών να αποδοθεί και στην αγγλική, την γερμανική και την γαλλική γλώσσα. Την αγγλική απόδοση ανέλαβε η υποδιευθύντρια κ. Σακοράφα Μαρία, την γερμανική η κ. Καρανάτσιου Αναστασία,  και την γαλλική η κ. Βαρδάκα Ελένη. Ολόκληρο το έργο εκτέθηκε στον χώρο των εικαστικών δημιουργιών της εκδήλωσης.

Μπορείτε να ξεφυλλίσε ολόκληρο το ποιητικό κείμενο στις 4 γλώσσες  εδώ:

https://online.fliphtml5.com/dzzvh/mvmp/#p=1

Μπορείτε να δείτε  το άρθρο με όλες τις δράσεις του σχολείου μας  εδώ:

https://blogs.sch.gr/3gymkoza/2023/03/14/i-symmetochi-toy-scholeioy-mas-stin-ekdilosi-quot-me-aformi-tin-imera-tis-gynaikas-quot-poy-organose-i-dde-pe-kozanis/

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης