Η πολυσυζητήσημη ταινία «Joker»…

joker

Περίληψη: Πάντα μόνος ανάμεσα στο πλήθος, ο Άρθουρ Φλεκ αναζητά να συνδεθεί. Καθώς περιφέρεται στην εχθρική Γκόθαμ Σίτι, φοράει δύο μάσκες. Τη μία τη φοράει ο ίδιος στο πρόσωπό του κάθε πρωί που δουλεύει ως κλόουν. Τη δεύτερη δεν μπορεί να τη βγάλει ποτέ. Είναι η μεταμφίεση που κρύβει τη μάταιη προσπάθειά του να γίνει μέρος του κόσμου, και όχι απλώς ένας «απόβλητος».

Ο Joker είναι μια εμβληματική φιγούρα όχι μόνο της κινηματογραφικής ιστορίας, αλλά και της ποπ κουλτούρας, στην οποία ο Φίλιπς έρχεται να προσδώσει μια εντελώς μη αναμενόμενη διάσταση. Επειδή στα κόμικ της σειράς υπάρχουν κάποια -και συχνά αντικρουόμενα- στοιχεία σχετικά με την ιστορία του Τζόκερ, ο Φίλιπς έχει απόλυτη ελευθερία να συντάξει τη βιογραφία του διάσημου villain όπως εκείνος θέλει. Και το κάνει με τον πιο πολιτικό και ρηξικέλευθο τρόπο που μπορεί κανείς να φανταστεί, απευθυνόμενος ακόμα και σε όσους δεν αγαπούν καθόλου τους υπερήρωες.

 

Αντιδράσεις για τον «Joker» στις ΗΠΑ -Ξεσηκώθηκαν τα θύματα ένοπλης επίθεσης

Όπως σημειώνει το «The Hollywood Reporter» το «ισχυρή αντίδραση» είναι ένας ελαφρύς χαρακτηρισμός, καθώς πολλοί είναι αυτοί που έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της ταινίας και διαμαρτύρονται για την προβολή της.
Για το λόγο αυτό τα αστυνομικά τμήματα του Λος Άντζελες και της Νέας Υόρκης θα έχουν ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις έξω από τις κινηματογραφικές αίθουσες που θα κάνει πρεμιέρα η ταινία.

joker-ston-kathrefti

Ο Χοακίν Φίνιξ μίλησε για μία ακόμα φορά για την πολυαναμενόμενη κινηματογραφική ταινία Joker, και τα πολυάριθμα πρωτοσέλιδα που έχει προκαλέσει.

Μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση του Vanity Fair ο πρωταγωνιστής του «Joker» μίλησε για τις κριτικές που έλαβε η ταινία από θύματα ένοπλης βίας και εκείνους που φοβούνται τον χαρακτήρα του Άρθουρ Φλεκ.
«Δεν φαντάστηκα ότι θα ήταν μια ήρεμη πλεύση. Είναι μία δύσκολη ταινία. Με κάποιον τρόπο, είναι καλό ότι οι άνθρωποι είχαν μία ισχυρή αντίδραση», είπε ο ηθοποιός.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politismos/nees-tainies-hoakin-finix-joker

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top