Μία εκπαιδευτική εκδρομή.

ΠΑΤΡΙΣ-01

Στα πλαίσια του σχολικού project που εκτελούμε φέτος με θέμα «Σχολικό περιοδικό», αποφασίσαμε μαζί με τον καθηγητή μας να οργανώσουμε μια επίσκεψη στον Πύργο στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας » Πατρίς «. Η εκδρομή διαδραματίστηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου και η διαδικασία της ξενάγησης διήρκεσε 40 λεπτά. 

Οι στόχοι της ξενάγησης ήταν να έρθουμε σε επαφή με τον κόσμο της δημοσιογραφίας, να γνωρίσουμε τον παραδοσιακό έντυπο-τύπο πριν βγει σε κυκλοφορία, να παρακολουθήσουμε την διαδικασία παραγωγής του αλλά και μέσω αυτής της ομαδικής ενέργειας να ενωθούμε ως ομάδα. Ως συντάκτες πλέον στο σχολικό μας διαδικτυακό περιοδικό, οφείλουμε να επιδιώκουμε τη διεύρυνση των γνώσεων μας και την εξοικείωση  μας με το αντικείμενο. 

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης μας, μιλήσαμε με τον διευθυντή της εφημερίδας, τον δημοσιογράφο του αστυνομικού ρεπορτάζ και τον τεχνικό του καναλιού της ΟΡΤ, η οποία στεγάζεται στο ίδιο κτήριο . Ο κύριος διευθυντής μας περιέγραψε περιληπτικά την πορεία της εφημερίδας από το έτος ίδρυσης της, 1902 μέχρι σήμερα. Είναι η δεύτερη αρχαιότερη εφημερίδα στην Ηλεία με δημιουργό τον δημοσιογράφο Βαρουξή Λεωνίδα. Στην συνέχεια, αφού πήραμε πληροφορίες για το επάγγελμα του δημοσιογράφου, μας ξενάγησαν στην αίθουσα γυρισμάτων της ΟΡΤ και ύστερα στον χώρο των μηχανημάτων και των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για να παρασκευαστεί το προϊόν (εφημερίδα, περιοδικό).

     Η εκδρομή μας αποδείχτηκε μια πραγματικά εποικοδομητική κίνηση μιας και μας έκανε να αντιμετωπίσουμε με περισσότερη όρεξη το έργο μας αφού μάθαμε το υπόβαθρο του. Οι συντακτικές ομάδες του περιοδικού μας δουλεύουν πλέον με περισσότερη ευχαρίστηση και γράφουν πιο πολύ! Αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί το ότι μας έγινε πρόταση, όποιος μαθητής επιθυμεί, έχει την δυνατότητα να επισκεφτεί την εφημερίδα το καλοκαίρι και να κάνει ένα ρεπορτάζ σε συνεργασία με τους ειδικούς. Τέλος, η επιθυμία μας για το μέλλον είναι η πραγματοποίηση κι άλλων τέτοιων εκδρομών! 

Για το περιοδικό μας, sxzstyle. 

Σχολιάστε

Top