Ολυμπιακός-Ξάνθη 3-0

Στην κορυφή του πρωταθλήματος παρέμεινε ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του 3-0 επί της Ξάνθης για την 18η αγωνιστική και πλέον στρέφεται στα δύο συνεχόμενα ντέρμπι με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», αρχικά για το Κύπελλο και εν συνεχεία για την Super League.

Οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που μπήκαν από την αρχή δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αναζήτησαν τους… διαδρόμους προς την εστία του Ζίβκοβιτς, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων ήταν σε καλό βράδυ. Η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία για τους Πρωταθλητές ήταν στο 19’ έπειτα από την πίεση του Πάρντο στο Κασάδο, που μπερδεύτηκε με τον Ζίβκοβιτς, αλλά η προβολή του Ανσαριφάρντ δεν βρήκε στόχο.

OlympiacosXanthiMesa1

Η πίεση του Ολυμπιακού έφερε… καρπούς στο 25ο λεπτό, όταν ο Φασίδης «γκρέμισε» μέσα στην περιοχή της Ξάνθης τον Φορτούνη και ο διαιτητής του αγώνα, Δημήτρης Καραντώνης έδειξε το σημείο του πέναλτι. Από την άσπρη βούλα, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ δεν έκανε λάθος, έστειλε τη μπάλα στην εστία του Ζίβκοβιτς και έγραψε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Το… σκηνικό δεν άλλαξε στην συνέχεια. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και αναζήτησαν το δεύτερο τέρμα πριν το πρώτο ημίχρονο, αλλά στο 36’ ο Ρομαό δεν μπόρεσε να βάλει το όνομά του στην λίστα των σκόρερ, όταν το σουτ που έκανε έξω από την περιοχή, βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Μάλιστα, ο πορτιέρο της Ξάνθης ήταν αυτός που κράτησε την ομάδα του στο… παιχνίδι. Στο 40’ απέκρουσε εξ επαφής το πλασέ του Ανσαριφάρντ και τρία λεπτά αργότερα, απέκρουσε το πλασέ του Μιραλάς που είχε βγει στην κόντρα και στην συνέχεια, έδιωξε σε κόρνερ το νέο σουτ του Φορτούνη. Κάτι ανάλογο έκανε και στο 44’ με την… διαφορά πως αυτή την φορά σταμάτησε το πλασέ το Πάρντο από πλάγια θέση.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Ξάνθη να βγαίνει με αξιώσεις στην επίθεση, μια και στο 46’ ο Τριάδης έφυγε στην κόντρα, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το πλασέ πάνω από τον Προτό, όμως, ο Σισέ πριν την τελική γραμμή έδιωξε τον κίνδυνο. Στο 55’ το ματς λίγο έλειψε να τιναχθεί στον… αέρα, όταν ο Πάρντο και ο Κασάδο είχαν μία έντονη… στιγμή στο κέντρο, με τον Κολομβιανό να ζητά τα… ρέστα από τον αντίπαλό του για σπρώξιμο στον αέρα, αλλά οι δύο παίκτες είδαν την κίτρινη κάρτα.

Όμως, δύο λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» τη νίκη, με… δράστη και πάλι τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο Φιγκέιρας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ιρανός με καρφωτή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έγραψε το 2-0, με το 11ο φετινό τέρμα του στην Super League. Στο 59’ οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα… χάλασαν, όταν ο Κασάδο αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και πάλι για μαρκάρισμα στον Πάρντο και είδε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Στην συνέχεια, οι Πειραιώτες αύξησαν την πίεσή τους προς την εστία του Ζίβκοβιτς, αλλά η

OlympiacosXanthiMesa2

Ξάνθη ήταν αυτή που έφτασε σε δύο περιπτώσεις με αξιώσεις στην περιοχή του Προτό. Η πρώτη ήταν στο 64ο λεπτό, όταν ο Φασίδης κινήθηκε από τα αριστερά έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Προτό. Η δεύτερη ήταν στο 68’. Ο Ένγκελς έκανε λάθος στα πλάγια, ο Ντουρίτσκοβιτς μπήκε στην περιοχή, γύρισε τη μπάλα, ο Προτό απέκρουσε, αλλά στην συνέχεια, η κεφαλιά του Γέντρισεκ δεν βρήκε στόχο.

Εκεί που όλα έδειχναν πως οι Ακρίτες είχαν καταφέρει να βρουν τα… πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, ο Κώστας Φορτούνης διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Στο 69’ ο Μελιόπουλος έκανε τραγικό λάθος, όταν θέλησε να διώξει, αλλά έστειλε τη μπάλα στα πόδια του Έλληνα μέσου του Ολυμπιακού, που με ωραίο πλασέ, νίκησε τον Ζίβκοβιτς. Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν να πιέζουν, όμως, στο 73’ ο Μιραλάς δεν κατάφερε να νικήσει τον πορτιέρο της Ξάνθης, ενώ στο 78’ ο Φορτούνης δεν μπόρεσε να κάνει το πλασέ όπως θα ήθελε και η μπάλα πέρασε άουτ.

Σχολιάστε

Top