Η δική μας Τσικνοπέμπτη!

minions-tsiknopempth-agiou-valentinou

Καθώς μπαίνει ο Φλεβάρης, έχουμε δύο ξεχωριστές ημέρες να περιμένουμε. Η πρώτη και πιο λαχταριστή η Τσικνοπέμπτη, που ιδιαίτερα στα χωριά και τις κωμοπόλεις αποτελεί κάτι σαν γιορτή και μάλιστα από τις αγαπημένες μας! Για τις πιο ρομαντικές ψυχές, όμως, ακολουθεί η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Μιας και η δεύτερη δεν έχει έρθει ακόμα, σε αυτό το άρθρο θα σας περιγράψω πως πέρασε το σχολείο μας αυτήν την τσικνιστή ημέρα, από την δική μου σκοπιά. 

Η προετοιμασία είχε αρχίσει κι όλας από τον προηγούμενο μήνα. Αφού κάναμε συμβούλιο, το κάθε τμήμα ξεχωριστά, εκεί αποφασίστηκε σε πρώτη φάση αν θα ψήσουμε ή θα παραγγείλουμε απ’έξω. Μεγάλη προθυμία από υποψήφιους ψήστες δεν υπήρξε κι έτσι αρκετά ήταν τα τμήματα που θα απολάμβαναν τα σουβλάκια τους έτοιμα από κάποιο μαγαζί. Ευτυχώς για εμένα που αγαπώ αυτήν την μέρα, το τμήμα μου θα έψηνε και μάλιστα θα γινόμουν μία από τους δύο ψήστες. 

Η πολυπόθητη μέρα μας βρήκε κατά πλειοψηφία με κέφι! Παρατήρησα αρκετά παιδιά, μαζί με εμένα, τα οποία είτε έκαναν την εμφάνιση τους βαμμένοι σε αποκριάτικη διάθεση είτε είχαν φορέσει μέχρι και στολές! Τις δύο πρώτες ώρες πρέπει να παραμείνεις στην τάξη σου. Αλλά τέτοια μέρα, ποιος έχει διάθεση για μάθημα;! Έτσι, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι σπεύσαμε να ανάψουμε φωτιέεες! Σχάρες, προσανάμματα., κάρβουνα, κρέας…Check! Κάποιοι ίσως οργανώθηκαν γρηγορότερα, κάποιοι άλλοι ίσως το ζούσαν λίγο παραπάνω! Δυσκολίες αντιμετωπίσαμε όλοι μα εκείνη την στιγμή…μέσα στην χαρά μας το μόνο που είχαμε να κάνουμε ήταν να το διασκεδάσουμε. Κι έτσι έγινε! Το γλέντι έμελλε να αρχίσει… Τα κρέατα έπεφταν στις ψησταριές, τα αναψυκτικά καταναλώνονταν, παιδιά χόρευαν από εδώ, άλλα κουβέντιαζαν από’κει κι άλλα παραδίπλα τραβούσαν μια selfie! Και κάπως έτσι έφτασε η στιγμή που θα τρώγαμε. Η πιο όμορφη εικόνα; Όταν εσύ και οι συμμαθητές σου έχετε μαζευτεί γύρω από τον »πάγκο» σας κάνοντας χαβαλέ…πειράγματα…γελάτε και ζείτε τη στιγμή! Σαν για λίγο οι διαφωνίες να εξαφανίζονται και όλοι να επιθυμούν το ίδιο πράγμα…λίγη ανεμελιά ακόμα! Κι αν αναρωτιέστε ποιο είναι το καλύτερο κοπλιμέντο για εμάς που φάγαμε λίγη τσίκνα παραπάνω… Το να δούμε πως ότι φτιάξαμε δεν πήγε χαμένο. Αν θα κρατήσω κάτι από εκείνη την ημέρα, θα είναι το γεγονός πως φέτος είδα τους γύρω μου να το γλεντάνε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά!! 

Για το περιοδικό μας, sxzstyle.

Σχολιάστε

Top