Η μάχη της πεντάδας στη Super League

Η μάχη της πεντάδας στη Super League

Αν οι «πράσινοι» πάρουν πίσω τους τρεις βαθμούς που τους αφαιρέθηκαν λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών στον Γενς Βέμερ, τότε θα φτάσουν στους 35 βαθμούς και μπαίνουν και αυτοί στο… κόλπο για την πέμπτη θέση (θα είναι στο -4 από την Ξάνθη). Υπενθυμίζεται, βέβαια, ότι ακόμα και αν το «τριφύλλι» τερματίσει πέμπτο, στην Ευρώπη δεν θα έχει δικαίωμα να παίξει μετά την ποινή που του έχει επιβληθεί από την UEFA, αλλά θα ξεχρεώσει, κάτι εξίσου σημαντικό.

Λεβαδειακός και Πανιώνιος έχουν συγκεντρώσει 34 βαθμούς και έχουν μαθηματικές μόνο ελπίδες για πεντάδα, ενώ ο Παναιτωλικός θεωρείται σχεδόν ανέφικτο να τερματίσει πέμπτος με τους 32 βαθμούς. Θα πρέπει να κάνει τρεις νίκες και παράλληλα η Ξάνθη να χάσει και στα τρία παιχνίδια που απομένουν για το πέσιμο της… καρό σημαίας.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ

5. Ξάνθη 39

6. Αστέρας 36

7. Λεβαδειακός 34

8. Πανιώνιος 34

9. Παναιτωλικός 32

10. Παναθηναϊκός 32 *

– Η 5η θέση οδηγεί στο Europa League (εκτός και αν κατακτήσει το Κύπελλο ομάδα που θα τερματίσει από την 6η θέση και κάτω π.χ ΑΕΛ ή Πανιώνιος). Ο Κυπελλούχος παίρνει το καλύτερο εισιτήριο του Europa (3ο προκριματικό). Σε περίπτωση που ο Κυπελλούχος είτε πάρει το πρωτάθλημα είτε τερματίσει 2ος (άρα παίζει Champions League), το καλύτερo εισιτήριο πάει στην τρίτη θέση της Super League.

* Ο Παναθηναϊκός έχει -5 βαθμούς (-2 από την περυσινή τιμωρία του στο ματς με τον ΠΑΟΚ και -3 από την υπόθεση Βέμερ).

Σχολιάστε

Top