FDSWQRlexena2.jpg.pagespeed.ce.EsjggT6ZnSΠραγματικά παραμυθένια Χριστούγεννα, περνούν αυτές τις μέρες μικροί και μεγάλοι στα Λεχαινά, αφού ο Όμιλος Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων Λεχαινών, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα γιορτινό κλίμα χαράς και κεφιού με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων.
Στόχος να μεταφέρει κυρίως στα παιδιά την μαγεία των Χριστουγέννων, να προσφέρει ψυχαγωγία αλλά και δημιουργικές δράσεις για τους μικρούς του φίλους, για να μπορέσουν να νοιώσουν το ‘ξεχωριστό’ των ημερών.  Την περασμένη Κυριακή που ήταν και η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων, δεκάδες αναμμένα φανάρια, τα φανάρια της ελπίδας, ελευθερώθηκαν από τον κόσμο και ταξίδεψαν στον ξάστερο νυχτερινό ουρανό των Λεχαινών κάτω από επιφωνήματα χαράς. Η Φιλαρμονική Λεχαινών έδωσε τον τόνο των Χριστουγέννων παίζοντας κάλαντα και τραγούδια, ενώ υπέροχη ήταν η εμφάνιση της παιδικής χορωδίας Μυρτουντίων.
Όλα αυτά στην πλατεία Αγίου Δημητρίου που είναι και το επίκεντρο όλων των εκδηλώσεων, με σύμμαχο βεβαίως τον καλό καιρό. Τις επόμενες ημέρες ακολούθησε ένα πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων, παραστάσεις με ανιματέρ και ταχυδακτυλουργούς, θεατρικό και δημιουργικό παιχνίδι, βόλτες με τη Χριστουγεννιάτικη άμαξα και με τη συμμετοχή του Ομίλου Φιλίππων «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ». Ωστόσο μια από τις δημιουργικές δράσεις που ευχαριστήθηκαν ιδιαίτερα τα παιδιά, ήταν ο «Φούρνος του Αη- Βασίλη» όπου με την συμμετοχή του αρτοποιείου του Θόδωρου Σπυρόπουλου, δεκάδες παιδιά μεταμορφώθηκαν σε… ζαχαροπλάστες, ζυμώνοντας, πλάθοντας και ψήνοντας κουλουράκια! Όλη η πλατεία Αγίου Δημητρίου έγινε ένα απέραντο εργαστήρι, τα παιδιά με τις ποδιές και τα καπέλα τους, έπλασαν τα κουλούρια τους και στην συνέχεια τα έψησαν και τα απόλαυσαν όλοι. Την Τετάρτη το βράδυ ακολούθησαν οι εκδηλώσεις για την Καραμελένια Χριστουγεννιάτικη νύχτα και χθες, ο  Πρίγκιπας, η Πριγκίπισσα Έλσα και το ξωτικό των Χριστουγέννων μοίρασαν μπαλόνια σε όλα τα παιδιά και έπαιξαν με τις πινιάτες.

Σχολιάστε

Top