Τι ρούχα σου ταιριάζουν ανάλογα με το σωματότυπο σου

Τι ρούχα σου ταιριάζουν ανάλογα με το σωματότυπο σου
  • Αν έχεις σώμα αχλάδι 

Η περιφέρεια σου είναι πιο φαρδιά από την μέση σου. Άρα πρέπει να φοράς ρούχα που πρέπει να τονίζουν τους ώμους. Ρούχα δηλαδή όπως σακάκια, φουλάρια, μπλούζες με ιδιαίτερα μανίκια και να αποφεύγεις τα στενά και κάπρι παντελόνια. Σχετικά με τις φούστες και τα φορέματα να επιλέγεις αυτά σε γραμμική Α έτσι ώστε να καλύψεις λίγο από την περιφέρεια σου.

  • Αν έχεις σώμα μήλο

Στον σωματότυπο μήλο το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται συνήθως στην περιοχή γύρω από την κοιλιά. Για αυτόν τον λόγο πρέπει να προτιμάς μπλούζες οι οποίες τελειώνουν κάτω από την μέση ή με layers. Απόφυγε μπλούζες με κοψίματα όπως και να προτιμάς τζιν καμπάνια και όχι στενά και κολλητά. Προσπάθησε να δημιουργήσεις καμπύλες στο σώμα σου βάζοντας μια ζώνη κάτω από το στήθος και όχι στην μέση.

  • Αν έχεις σώμα κλεψύδρα

Ο σωματότυπος κλεψύδρα έχει έντονες καμπύλες στην περιοχή της περιφέρειας και στο μπούστο. Στόχος σου είναι να αναπτύξεις τις καμπύλες σου. Να αποφεύγεις ρούχα που είναι ριχτά και να επιλέγεις αυτά που τονίζουν την λεπτή σου μέση. Τις μπλούζες με κόψιμο V και τις pencil φούστες πρέπει να τις προτιμάς. Πρέπει να ξέρεις να επιλέγεις εσώρουχα λόγω των εφαρμοστών ρούχων που φοράς.

  • Αν έχεις σώμα ορθογώνιο 

Μπορεί οι περισσότερες να θαυμάζουμε τον σωματότυπο ορθογώνιο γιατί είναι λεπτεπίλεπτος, όμως του λείπουν οι καμπύλες. Να επιλέγεις ρούχα και αξεσουάρ με κίνηση έτσι ώστε να δημιουργήσεις καμπύλες. Επιπλέον, να φοράς μεσάτα σακάκια και μπλούζες για να δημιουργείτε οι ψευδαίσθηση ότι έχεις σωματότυπο κλεψύδρα.Σημαντικό ρόλο στο να τη δημιουργήσεις αυτή τη ψευδαίσθηση παίζει και το σωστό σουτιέν. Ένα push-up σουτιέν θα τονίσει το στήθος, το μεσάτο σακάκι θα τονίσει και λίγο την περιφέρεια, σχηματίζοντας σου καμπύλες.

 

Σχολιάστε

Top