Us

us

Το Us είναι μια αμερικανική ταινία τρόμου που γράφτηκε και σκηνοθετείται από τον Jordan Peele. Η ταινία ασχολείται με τον Lupita Nyong’o, τον Winston Duke, τον Shahadi Wright Joseph, τον Evan Alex, την Elisabeth Moss και τον Tim Heidecker και ακολουθεί μια οικογένεια που βρίσκεται αντιμέτωπη με τους αντιπάλους τους.

Το έργο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2018, και μεγάλο μέρος του cast συμμετείχε εκείνο το καλοκαίρι. O Peele παρήγαγε την ταινία δίπλα στους Jason Blum και Sean McKittrick (με το τρίο που είχε προηγουμένως συνεργαστεί στο Get Out και BlacKkKlansman), καθώς και ο Ian Cooper. Η μαγνητοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο του 2018 στην Καλιφόρνια, κυρίως στο Λος Άντζελες και την Πασαντένα, αλλά και στη Σάντα Κρουζ.

Το Us είχε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο South by Southwest στις 8 Μαρτίου 2019 και κυκλοφόρησε θεατρικά στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 22 Μαρτίου 2019 από την Universal Pictures. Η ταινία έχει αποκομίσει πάνω από 236 εκατομμύρια δολάρια σε όλο τον κόσμο και έλαβε έπαινο από τους κριτικούς για το σενάριο και την κατεύθυνση του Peele, καθώς και για το μουσικό σκορ και τη δράση.

Σχολιάστε

Top