Χοχλιοί Μπουμπουριστοί

Στην όμορφη Κρήτη, ο κάθε επισκέπτης δεν διστάζει να δοκιμάσει τους χοχλιούς. Ο πιο γνωστός και νόστιμος τρόπος είναι να τους γευτεί μπουμπουριστούς!!

ΥΛΙΚΑ

•Χοντροί χοχλιοί

•Μισή κούπα ελαιόλαδο

• Αλάτι

• 1 κρασοπότηρο ξύδι

•Κλωναράκια αποξηραμένο αρισμαρί (δεντρολίβανο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλύνουμε πολύ καλά τους χοχλιούς σε ζεστό νερό και καθαρίζουμε με μαχαίρι τις μεμβράνες που είναι κολλημένες πάνω στο κέλυφός τους. Τους βάζουμε αμπούμπουρα (δηλαδή με τη μούρη προς τα κάτω) σε τηγάνι που το έχουμε πασπαλίσει με αρκετό αλάτι. Βάζουμε το τηγάνι στην εστία της κουζίνας και μόλις αρχίσουν να τσιτσιρίζουν, τους ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Τους τηγανίζουμε για 8 λεπτά περίπου και βάζουμε το αρισμαρί. Τους ανακατεύουμε και σβήνουμε με το ξύδι. Οι χοχλιοί είναι έτοιμοι για να τους απολαύσουμε!!

Μαρία Χατζιδάκη  Α4

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης