Ρομποτική: Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται;

Η ρομποτική είναι για όλους. Ήδη από την προσχολική ηλικία μπορεί ένα παιδί να ασχοληθεί με τη ρομποτική, αλλά όχι με τον τρόπο που μπορεί κάποιος να φαντάζεται.

Υπάρχουν εκπαιδευτικά σετ ρομποτικής που είναι ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά προσχολικής ηλικίας και με πολύ διασκεδαστικό τρόπο, που ταιριάζει στην ηλικία τους, τα εισάγουν στον κόσμο του STEM και του προγραμματισμού. Μαθαίνουν για τη μηχανική και καλλιεργούν την κριτική τους ικανότητα επιλύοντας προβλήματα.

Ένα παιδί προσχολικής ηλικίας μπορεί να παρακολουθήσει μαθήματα ρομποτικής και S.T.E.M. σε κάποιο εργαστήριο ρομποτικής για παιδιά ή ακόμη και στον παιδικό σταθμό, μια που τα τελευταία χρόνια η ρομποτική έχει μπει και στο χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης.
Επιπλέον, με τον κατάλληλο εξοπλισμό για το STEM  στην προσχολική ηλικία μπορούν να εξοικειωθούν με τη ρομποτική ακόμη και στο σπίτι.

Για μεγαλύτερα παιδιά ηλικίας 5-12 υπάρχουν τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ) είτε δημοτικά είτε ιδιωτικά, όπου εκτός από άλλες δραστηριότητες, μπορούν να ασχοληθούν με την κατασκευή ρομπότ για παιδιά, να διαβάσουν βιβλία ρομποτικής, να παίξουν με παιχνίδια ρομπότ και να μάθουν πώς να φτιάχνουν ένα ρομπότ εντελώς μόνα τους.

Πηγές :

Τι είναι η ρομποτική; (20/6/2018, https://www.schooling.gr/article/29/ti-einai-i-rompotiki)

δημιουργοί:Χρήστος  Μπούκης, Γιάννης Χατζίκος, Άγγελος Μουλίνος

Σταυρούλα
Περί Σταυρούλα 3 Άρθρα
Εκπαιδευτικός Πληροφορικής

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης