Επίσκεψη σε κρεοπωλείο

κρεοπωλείο1

κρεοπωλείο1

Τελειώνοντας το ταξίδι μας στα επαγγέλματα , επισκεφθήκαμε με τα παιδιά του σχολείου μας ένα κρεοπωλείο, όπου ξεναγήθηκαν από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και στη συνέχεια του έθεσαν τις ερωτήσεις τους:

Πώς επιλέξατε το επάγγελμα σας; (Αντώνης)

Μου άρεσε από παιδί αυτή η δουλειά και την κάνω από δώδεκα χρονών.

DSC03714

Είναι δύσκολη η δουλειά σας; (Νίκος)

Είναι δύσκολη, αλλά θα έλεγα πιο πολύ ότι είναι επικίνδυνη, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να κοπείς με τα μαχαίρια.

Υπάρχει ειδική σχολή για κρεοπώλες; (Σωτήρης)

Υπάρχει σχολή στη Θεσσαλονίκη στην οποία όμως μαθαίνεις τα βασικά, πιο πολλά μαθαίνεις όμως στην πράξη.

Τι κρέατα πουλάτε κυρίως; (Φιλαρέτη)

Τα κρέατα τα οποία πουλώ είναι χοιρινό, μοσχάρι, κοτόπουλο, αρνί, κατσίκι και κουνέλι.

                αρνί       κουνέλι

Οι πιο πολλοί καταναλωτές όμως προτιμούν κυρίως τον κιμά, γιατί μπορείς να παρασκευάσεις πιο πολλά φαγητά.

Από πού προμηθεύεστε τα προϊόντα σας; (Νεόφυτος)

Τα προϊόντα τα προμηθεύομαι από το νομό μας! Ο νομός μας (η Ημαθία) έχει πολλή κτηνοτροφία και μπορεί να μην το γνωρίζετε ή να μην το έχετε ακούσει, αλλά το 85% των μοσχαριών στην Ελλάδα προέρχονται από την Ημαθία και είναι τα πιο φημισμένα!

Τι εργαλεία χρησιμοποιείτε στο επάγγελμά σας; (Γιάννης)

Τα εργαλεία που χρησιμοποιώ είναι τα μαχαίρια, είναι η σατίρα το οποίο είναι το πιο επικίνδυνο μαχαίρι, γιατί κόβει πάρα πολύ.

Μετά έχουμε το κούτσουρο, για να κόβεις επάνω το κρέας, το οποίο στις μέρες μας κατασκευάζεται από αφρικάνικα ξύλα. Παλιότερα τα κούτσουρα κατασκευαζόταν από ελληνικά ξύλα, τα καραγάτσια, τα οποία κυριολεκτικά χάθηκαν μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνομπίλ.

κρεωπολείο2

Τέλος, ένα άλλο εργαλείο είναι η μηχανή του κιμά.

μηχανή κιμά

Αφού ευχαριστήσαμε τον κύριο Παντελή για την φιλοξενία και την ξενάγηση στο κρεοπωλείο του, βγήκαμε μια φωτογραφία μαζί του.

όλοι μαζί

Υπεύθυνη Καθηγήτρια

Καμήλαλη Κωνσταντία

Σχολιάστε

Top