ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ

ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ !! 

Υλικά συνταγής για αφράτο τυρόψωμο Για τη ζύμη 1 κιλό αλεύρι, 200 γρ γάλα, 400 γρ νερό, 100 γρ ηλιέλαιο, 16 γρ ξηρή μαγιά, 1 κτσ ζάχαρη, 1,5 κτσ αλάτι .Για την γέμιση 300-400 γρ τυρί φέτα. Για το άλειμμα 1 αυγό, 50 γρ γιαούρτι, 150 γρ αγελαδινό βούτυρο, Σουσάμι.

Εκτέλεση συνταγής για αφράτο τυρόψωμο. Ξεκινάμε τη συνταγή μας βάζοντας σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι μας και σε μια γουβίτσα που φτιάχνουμε στην κορυφή βάζουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα, το νερό, το ηλιέλαιο και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε τη ζύμη μας σε ζεστό μέρος για να ξεκουραστεί για μια ώρα. Αφού φουσκώσει το ζυμάρι μας το χωρίζουμε σε 2 ίσια κομμάτια. Βάζουμε μέσα τη μισή ποσότητα φέτας και το ξανακλείνουμε ουσιαστικά (δείτε καλύτερα τη διαδικασία για να καταλάβετε στο βίντεο). Ξεκινάμε να ανοίγουμε σιγά σιγά τη ζύμη σε ένα ταψί, με προσοχή, να έχει ένα πάχος και να μην υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Αφήνουμε το τυρόψωμό μας για 20 λεπτά στο ταψί να φουσκώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό, το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο. Αφού περάσει το 20λεπτα αρχίζουμε να δίνουμε στο τυρόψωμό μας σχήμα, με τα δάχτυλά μας, τα οποία βουτάμε συνεχώς στο μείγμα με το γιαούρτι, το αυγό και το βούτυρο. Για να καταλάβετε πώς ακριβώς πρέπει να δώσετε σχήμα στο τυρόψωμό μας δείτε το παρακάτω βίντεο όπου παρουσιάζεται αναλυτικά η διαδικασία. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Παναγιώτα Καραγιαννάκη Γ΄τάξη

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης