Ελιόψωμο
Υλικά:
500 γρ. αλεύρι
4 κ. σ. ελαιόλαδο
8 γρ. μαγιά ξηρή
300 γρ. νερό
1 κ. γ. αλάτι
ζάχαρη, 1 πρέζα
ελιές, 100 γρ.
Εκτέλεση:
Πρώτα βάζετε το νερό με την ξηρή μαγιά και τα ανακατεύετε. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Στο τέλος ρίχνετε της ελιές, αφού τις ψιλοκόψετε. Βάζετε τη ζύμη σε ένα ταψί και την ψήνετε στους 2000 C για 40 λεπτά.
Ειρήνη Νέλα Γ΄τάξη