ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ

ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ

Υλικά 

  • 125 γραμ. μαλακό βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 30 γραμ. κεφαλοτύρι
  • 120 γραμ. τυρί που λιώνει
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγη πάπρικα γλυκιά
  • 1 μπαγκέτα χωριάτικη
  • Ντοματίνια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και το λιώνουμε με ένα κουτάλι.

Προσθέτουμε στο μπολ και τα υπόλοιπα υλικά, σκόρδο, τυριά, κρεμμύδι φρέσκο, και τα ανακατεύουμε με το κουτάλι να γίνουν πάστα.

Κόβουμε κατά μήκος τη μπακέτα.

Ισομοιράζουμε το μείγμα βουτύρου στην ανοιγμένη στα δυο μπαγκέτα.

Ακουμπάμε το ψωμί σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε στους 200º C για 10′ να ροδίσουν ελαφρά.

Μόλις βγάλουμε το σκορδόψωμο από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια.

Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και σερβίρουμε με σαλάτα, ντοματίνια και ρόκα.

Μαθητές και μαθήτριες  της Γ΄τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης