Οι ελιές και το ελαιόλαδο αποτελούν, εδώ και αιώνες, απαραίτητο στοιχείο της ελληνικής και της μεσογειακής κουζίνας. Μας προσφέρουν καθημερινά μια υγιεινή και πλούσια σε γεύση τροφή. Από μελέτες σε 7 χώρες προέκυψε ότι η διατροφή που βασίζεται στο ελαιόλαδο δίνει στον άνθρωπο υγεία και μακροζωία. Το ελαιόλαδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα φαγητά και γι’ αυτό όλοι οι διαιτολόγοι το συνιστούν. Για ακόμη πιο υγιεινό φαγητό, το ελαιόλαδο πρέπει να προστεθεί στο τέλος του μαγειρέματος. Όταν χρησιμοποιείται ωμό, αποκαλύπτει όλη του τη νοστιμιά. Δίνει άλλη γεύση στις σαλάτες και στα λαχανικά. Διαβάζοντας στο βιβλίο της γλώσσας τους όλες αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας σας προτείνουν νόστιμες συνταγές με ελαιόλαδο. Μην τις διαβάσετε μόνο… Βάλτε τις ποδιές κουζίνας με τους γονείς σας και φτιάξτε τες!
Υποβολή απάντησης
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.