
ΥΛΙΚΑ:
1,5 Ποτήρι ελαιόλαδο
1 Ποτήρι χυμό πορτοκάλι
3/4 Ποτηριού ζάχαρη
Ξύσμα πορτοκαλιού
2 Κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 Φακελάκι baking power
1 Κουταλάκι κονιάκ
600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσης
1 Κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
Σουσάμι προαιρετικά
ΟΔΗΓΙΕΣ :
Βήμα ένα:
Βάζουμε σε ένα σκεύος ελαιόλαδο ,την ζάχαρη, την κανέλα ,το κονιάκ και το ξύσμα
πορτοκαλιού.
Βήμα δύο :
Μέσα στο χυμό πορτοκάλι βάζουμε την σόδα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο μείγμα μας.
Έπειτα κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε μαλακά το μείγμα. Μόλις γίνει μια μαλακή ζύμη αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο.
Βήμα τρία:
Στην συνέχεια πλάθουμε τα μπισκοτάκια μας και τα βάζουμε στο ταψί με μια λαδόκολλα. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Βήμα τέσσερα :
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά .
Καλή επιτυχία !❤
Παναγιώτα Καραγιαννάκη ❤