Κουραμπιέδες ;
Συστατικά: 250 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο,
μαλακωμένο 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κρόκο αυγού
1 κουταλιά κονιάκ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο (προαιρετικά)
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)
Οδηγίες: Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350 ° F (175 ° C). Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, κρεμάμε το μαλακωμένο βούτυρο και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τον κρόκο, το κονιάκ και το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα βουτύρου και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα αλευριού στο μείγμα βουτύρου, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Αν θέλετε, διπλώστε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και τα γαρύφαλλα για επιπλέον γεύση.
Φωκίων Β. ΣΤ΄τάξη