ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Μελομακάρονα

Συστατικά:

1 κούπα ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού 1/2 φλιτζάνι κονιάκ 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περισσότερο αν χρειαστεί) Για το σιρόπι: 1 κούπα μέλι 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1 φλιτζάνι νερό 1 ξυλάκι κανέλας 3-4 ολόκληρα γαρίφαλα Για το topping: 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη.

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 ° C (350 ° F). Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το ελαιόλαδο, το φυτικό έλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Προσθέτουμε το γαρίφαλο, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο περισσότερο αλεύρι εάν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης. Παίρνουμε μικρές μερίδες από τη ζύμη και τις πλάθουμε σε οβάλ μπισκότα. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο περισσότερο αλεύρι εάν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης. Παίρνουμε μικρές μερίδες από τη ζύμη και τις πλάθουμε σε οβάλ μπισκότα. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα. Αφαιρούμε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς στο ταψί.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Όσο ψήνονται τα μπισκότα, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το μέλι, τη ζάχαρη, το νερό, το ξυλάκι κανέλας και ολόκληρα γαρίφαλα. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Μόλις κρυώσουν ελαφρώς τα μπισκότα, τα βουτάμε στο ζεστό σιρόπι για περίπου 10-15 δευτερόλεπτα. Βεβαιωθείτε ότι είναι καλά επικαλυμμένα. Τοποθετήστε τα μουσκεμένα μπισκότα σε μια σχάρα για να αφήσετε τυχόν περίσσεια σιροπιού να στάξει. Και Χρόνια Πολλά!!!     Φωκίων Β.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης