
Κέικ Μπανάνα:
Συστατικά:
2 ώριμες μπανάνες (πολτοποιημένες)
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο (μαλακωμένο)
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι βουτυρόγαλα (ή κανονικό γάλα με 1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού)
Προαιρετικά: ξηροί καρποί, κομματάκια σοκολάτας ή σταφίδες για πρόσθετη υφή
Οδηγίες: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C).
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 9×9 ιντσών.
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.
Σε ένα μεγάλο μπολ κρεμάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατέψτε τις πολτοποιημένες μπανάνες και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού, εναλλάξ με το βουτυρόγαλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το μείγμα του αλευριού.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά και μετά το μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.