
Υλικά
1 φλ. Ελαιόλαδο
1 φλ ζάχαρη
1 φλ χυμό πορτοκάλι
2 βανίλιες
3 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ σταφίδες
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Στο μίξερ αρχικά χτυπάμε το ελαιόλαδο με την ζάχαρη. Σταδιακά προσθέτουμε όλα τα υλικά, αφήνοντας για το τέλος τις σταφίδες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στο πάνω-κάτω, στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα.
Δοκιμάζουμε με ένα ξυλάκι αν έχει ψηθεί και εσωτερικά.
ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ ΦΩΤΕΙΝΗ Δ’ ΤΑΞΗ
Κέικ με ελαι;oλαδο και γιαο;yρτι
Υλικά:
3 αυγ;a μεσαία
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
175γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
175γρ.ελαιόλαδο
1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
230γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
1 πρέζα αλάτι
(Για το σερβίρισμα θα χρειαστούμε)
150 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 κσ μέλι
30 γρ καρύδια
Ξύσμα πορτοκαλιού
Φύλλα μέντας.
ΣΚΕΥΗ:
Σύρμα, φόρμα του κέικ, ένα μεγάλο μπολ, ξύλο κοπής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προσθέτουμε τα αβγά, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τη βανίλια και το ξύσμα από το πορτοκάλι μετά τα χτυπάμε προσεκτικά. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και, τα ανακατεύουμε ξανά.
Αλευροβουτυρώνουμε την φόρμα του κέικ και προσθέτουμε το μίγμα μας. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Μόλις ψηθεί θα το βάλουμε στο ξύλο κοπής και θα προσθέσουμε το γιαούρτι , το μέλι, τα καρύδια , το ξύσμα απ’το πορτόκάλι, την μέντα, κόβουμε , σερβίρουμε και καλή απόλαυση.
Στέλλα-Ουέσλη
Χοτζαλλάρι
Δ ταξη.
ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ:
200γρ.μέλι
2 μεσαία αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 βανιλίνη
130γρ. ελαιόλαδο+έξτρα
για το άλειμμα
300γρ. σκληρό αλεύρι
μισό κ.γ. μαγειρική σόδα 100γρ.
σταγόνες κλασικής κουβερτούρας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε τα 200γρ. μέλι, τα 2 μεσαία αυγά, την 1 πρέζα αλάτι και την βανιλίνη, τα ανακατεύουμε για να αφρατεύσουνε. Όταν αφρατεύσουν τα υλικά λίγο, θα προσθέσουμε τα 130γρ. ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε για πολύ λίγο, θα βάλουμε το σκληρό αλεύρι, το μισό κ.γ. μαγειρικής σόδας και την κουβερτούρα, τα ανακατεύουμε πολύ γρήγορα, παίρνουμε το ταψί μας και βάζουμε το μείγμα μας ΑΛΛΑ! Τα βάζουμε 6 μαζί ΟΧΙ παραπάνω αλλιώς θα καταστραφούν και τα βάζουμε στον φούρνο. Ο φούρνος να είναι έτοιμος στους 170 βαθμούς, τα ψήνουμε 10 λεπτά ή παραπάνω και τα μπισκοτάκια μας είναι έτοιμα και απολαύστε πολύ.
Σέιλα Αλλμέτα Δ’ τάξη