Μπάμιες
Υλικά
Ένα κιλό μπάμιες
Ένα κόκκινο κρεμμύδι
Τρεις ώριμες ντομάτες
τριμμένες
Αλάτι, πιπέρι..
1 κουτάλα ελαιόλαδο..
Εκτέλεση
Τσιγάριζουμε το κρεμμύδι στο λάδι ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες κ αφήνουμε να βράσει , ρίχνουμε τις μπάμιες αλάτι και πιπέρι.. περιμένουμε να μαλακώσουν κ κατεβάζουμε από την φωτιά ..καλή όρεξη!
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ’ ΤΑΞΗ
Συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά!! .
1 ποτήρι λάδι. .2 ποτήρια σιμιγδάλι (1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό, 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό) .3 ποτήρια ζάχαρη.4 ποτήρια νερό.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
.Ξεκινάμε με την Παρασκευή του σιρόπι ουσία για το χαλβά. .Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό και τη ζάχαρη, μαζί με μια φέτα λεμόνι, μέχρι να βράσουν σε σιρόπι. .Εντωμεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε το σιμιγδάλι για να το καβουρδίσετε. .Προσοχή! Δεν πρέπει ούτε λίγο, ούτε πολύ καβούρδισμα, το ιδανικό αποτέλεσμα το δίνει ένα μέτριο καβούρδισμα. Σβήνουμε το μάτι και στο μείγμα σιμιγδαλιού-λάδι ρίχνουμε το καυτό σιρόπι. .Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε. Στο σημείο αυτό και πριν σφίξει ο χαλβάς προσθέτουμε ότι επιπλέον επιθυμούμε για να του δώσουνε έξτρα γεύση. .Βάζουμε το χαλβά σε φόρμα και αφήνουμε να σφίξει για 20 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
ΜΑΓΚΟΖΗ ΜΑΡΙΑ Δ’ ΤΑΞΗ