Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΑΣ και ΠΕΤΡΩΜΑΤΩΝ

Πανάγου Ιφιγένεια και  Παφίτη  Εβελίνα ,Β3

 

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου τα τρία τμήματα της δευτέρας γυμνασίου (β3,β4,β5) επισκεφτήκαμε το ΕΚΠΑ και ειδικότερα το τμήμα Γεωλογίας και Ορυκτολογίας που βρίσκεται στο ισόγειο της σχολής.Το ΕΚΠΑ βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη στο δήμο Ζωγράφου. Εκεί βρίσκονται τα περισσότερα πανεπιστήμια της Αθήνας.

Αρχικά καθήσαμε στο κυλικείο της σχολής μέχρι να ανοίξει το μουσείο.Ηταν μία πολύ ωραία εμπειρία διότι καθήσαμε σε έναν χώρο κοντά στους φοιτητές και είδαμε πώς μπορεί να είναι τα μελλοντικά μας χρόνια.

Όσον αφορά το μουσείο είχε διάφορες συλλογές πετρωμάτων και ορυκτών απο Ελλάδα κ εξωτερικό.Η ξενάγηση έγινε από φοιτητές που μας μίλησαν για την ιστορία του μουσείου.

Στην συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί με τους φοιτητές και να ρωτήσουμε  ό,τι απορίες είχαμε για το μουσείο και γενικότερα την σχολή.

Τέλος, είδαμε αρκετά εντυπωσιακά πετρώματα όπως το θείο, ο χαλαζίας, το πουμπίνι, ο φθορίτης κ.α

Απο την εκδρομή αυτή αποκομίσαμε πολλές γνώσεις για τα ορυκτά/πετρώματα και περάσαμε υπέροχα.

Μερικές πληροφορίες για το Μουσείο ,την ίδρυση και τα εκθέματά του:

  •  Στο χώρο της έκθεσης του Μουσείου, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει μερικά από τα σημαντικότερα απολιθώματα που βρέθηκαν στην Ελλάδα, αλλά και απολιθώματα-σταθμούς στην ιστορία της εξέλιξης της ζωής πάνω στη γη, επιχειρώντας ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο με οδηγό τα απολιθώματα.
  •   Με αφετηρία την ίδρυση της Φυσιογραφικής Εταιρείας το 1835, ξεκίνησε η συγκέντρωση των πρώτων φυσιογραφικών συλλο­γών από ζώα, φυτά, απολιθώματα, πετρώματα και ορυκτά, οι οποίες αποτέλεσαν τον αρχικό πυρήνα του Φυσιογραφικού Μουσείου.
  • Μετά το 1932 λειτούργησε με βάση νόμο που του έδωσε πολλές δυνατότητες για έρευνες και εξασφάλιζε τη προστασία των απολιθωμάτων Θηλαστικών. Το 1981 το Μουσείο μεταφέρθηκε στην Πανεπιστημιούπολη, στο κτήριο της Σχολής Θετικών Επιστημών στους χώρους του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος.

 

  • Picture4 Picture5 Picture3 Picture2   Picture11 Picture10 Picture9 Picture8 Picture7 Picture6

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης