Σκυλιά σύντροφοι και θεραπευτές

skylos-amea

                                                                                     

Τα σκυλιά σύντροφοι και θεραπευτές

Ένα άρθρο το οποίο μου τράβηξε την προσοχή ήταν το πώς οι σκύλοι και ειδικά η ράτσα σκυλιών golden retriever μπορούν να βοηθήσουν ψυχολογικά και πρακτικά έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει συγκεκριμένα προβλήματα, όπως κατάθλιψη, αυτισμό, μετατραυματικό στρες. Επίσης μπορούν να βοηθήσουν κωφούς και τυφλούς.

Σύμφωνα με το  άρθρο, τα σκυλιά αποτελούν μέρος της θεραπείας για ασθενείς που δυσκολεύονται στην επικοινωνία τους. Σχετική έρευνα απέδειξε ότι η συντροφιά εκπαιδευμένου σκύλου συμβάλλει αποτελεσματικά σε προγράμματα θεραπείας  βοηθώντας στην ανάρρωση των ασθενών.

Σε άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, ο σκύλος – σύντροφος προσφέρει  μείωση του άγχους , ψυχολογική υποστήριξη και μείωση  του θυμού .

Επίσης βοηθάει τα άτομα με ακουστικά προβλήματα. Τα άτομα αυτά και ιδιαίτερα τα παιδιά έχουν την τάση, λόγω της κατάστασής τους, να απομονώνονται, παρουσιάζουν συχνά φοβίες, δεν κοινωνικοποιούνται σωστά και έχουν το αίσθημα της ντροπής. Ο σκύλος βοηθός, βοηθάει στην ανάπτυξη της κοινωνικοποίησης, στην βελτίωση της ψυχολογίας και πολλές φορές συμβάλλει και σε θέματα ασφάλειας.

 Τα σκυλιά για τους παραπάνω λόγους έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τους ανθρώπους λόγω του χαρακτήρα τους και της ατελείωτης αγάπης που προσφέρουν σε κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται και γι΄αυτό το λόγο το συγκεκριμένο άρθρο μου φάνηκε ενδιαφέρον.

Συντάκτης του άρθρου:Ζέζος Νικόλας, τμήμα Γ1

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης