Βαριέμαι... - 3ο τεύχος - Δεκέμβριος 2018

cansat_logo-black-1

Διαγωνισμός CanSat in Greece – Γυμνάσιο Κανηθου και 4ο ΓΕΛ Χαλκίδας

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι η ομάδα του σχολείου μας GKPi σε συνεργασία με το 4ο ΓΕΛ Χαλκίδας θα εκπροσωπήσει το σχολείο μας  στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό CanSat in Greece. Μέλη της ομάδας του ….

Συνέντευξη της Προέδρου του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου Χατζησωτηρίου Δέσποινας

1) Συντακτική ομάδα: Γιατί έβαλες υποψηφιότητα για το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο;  Πρόεδρος: Πέρα από τα τετριμμένα, όπως εκδρομές κτλ είχα ένα όραμα. Είχα στο νου μου κάποια «πρότζεκτ» που θα ήθελα να δουλέψω σε συνεργασία με ….

1528783058

Μπορεί να σωθεί ο πλανήτης γη;

      Φέτος η Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος επικέντρωσε την προσοχή μας στη μείωση της πλαστικής ρύπανσης. Το θέμα της ήταν: » Beat Plastic Pollution». Όπως λένε οι ειδικοί η ποσότητα των πλαστικών που καταλήγει στους ωκεανούς ….

r1IIIII

GRAFFITI

Στις μέρες μας υπάρχουν παντού γκράφιτι. Τα γκράφιτι είναι μία μεταγενέστερη μορφή ζωγραφικής. Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που ασχολούνται  με αυτά.  Μπορούμε να πούμε πως είναι ένας τρόπος να εκφράζονται.  Κάποιοι κάνουν πολύ καλή δουλειά και ….

Γιατί οι Αιγύπτιοι λάτρευαν τις γάτες και τι ρόλο αποτέλεσαν αυτές στη θρησκεία τους.

Στην αρχαία Αίγυπτο οι κάτοικοι σέβονταν και τιμούσαν διάφορα ζώα επειδή πίστευαν πως τα ζώα είχαν μία στενή σύνδεση με τους θεούς και μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί τους. Επειδή εκείνοι δεν είχαν αυτή την ικανότητα, ….

Το Φαράγγι της Αγάλης – Προορισμός για όλες τις εποχές!

Ένας όμορφος κοντινός προορισμός που μπορείτε να επισκεφτείτε  όλες τις εποχές, είναι το Φαράγγι της Αγάλης. Ένα πανέμορφο φαράγγι στην κεντρική Εύβοια. Σύμφωνα με τους ορειβάτες είναι το πιο βατό για περιήγηση φαράγγι της Εύβοιας. ….

Ενδιαφέρουσες Παγκόσμιες Ημέρες!!!

Δες τις πιο ενδιαφέρουσες παγκόσμιες μέρες που έχουν καθιερωθεί διεθνώς. 21 Ιανουαρίου: Παγκόσμια ημέρα αγκαλιάς 28 Ιανουαρίου: Ευρωπαϊκή ημέρα προστασίας προσωπικών δεδομένων 9 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας 14 Μαρτίου:Παγκόσμια ημέρα του αριθμού π (3,14) ….