Εξετάσεις…

Οι εξετάσεις, στο τέλος του έτους, πλησιάζουν και όλα τα παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου προετοιμάζονται. Εδώ θα βρείτε κάποιες συμβουλές, τα παιδιά του γυμνασίου για την προετοιμασία, αλλά και για τις ίδιες, τις εξετάσεις.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Αρχικά, είναι καλό να έχετε διαβάσει από το Πάσχα. Δεν πρέπει να ανησυχείτε ότι δεν θα σας μείνει χρόνος για να γιορτάσετε το Πάσχα στο Χωριό και να φάτε το κατσικάκι σας, εφόσον μόνο 1 ώρα την ημέρα διαβάσματος αρκεί για να βγάλετε όλη την ύλη. Δεύτερον, όταν σας δώσουν την ύλη είναι καλό να κάνετε μια καλή, αλλά κατά τα άλλα μικρή, επανάληψη. Επίσης, θα ήταν ευνόητο να κρατάτε σημειώσεις για S.O.S. θέματα, τα οποία μπορεί να σας δώσουν οι καθηγητές. Τρίτον, όταν διαβάζετε δεν πρέπει να αποδιοργανώνεστε, το οποίο σημαίνει ότι τα κινητά σας, οι υπολογιστές σας και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σας τραβήξει την προσοχή πρέπει να κλειστεί σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο. Τέταρτον, πρέπει να κάνεις τακτικά διαλείμματα. Μπορεί να ακούγεται παράλογο, αλλά ένα ξεκούραστο μυαλό είναι ένα μυαλό που θυμάται καλύτερα.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Δεν πρέπει να αγχώνεστε με τον χρόνο. Έχετε 2 ώρες και 6 θέματα, δηλαδή 20 λεπτά για κάθε θέμα, το οποίο είναι υπεραρκετό. Δεύτερον, δεν είναι δύσκολο να περάσεις, αλλά δύσκολο να μην περάσεις! Αυτό είναι αλήθεια.κατάλογος Για να περάσεις στην επόμενη τάξη πρέπει να έχεις πάνω από 30/60 μονάδες συνολικά στην χρονιά – 20 για το α’ τετράμηνο, 20 για το β’ τετράμηνο και 20 για τις εξετάσεις. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε πάρει μέσο όρο στο πρώτο και στο β’ τετράμηνο 17 στο κάθε ένα, τότε και 5 να πάρετε στις εξετάσεις και πάλι περνάτε! Τρίτον, πάρτε κάποιο αντικείμενο που σας κάνει να νιώθετε σαν να είστε στο σπίτι σας. Αυτό μειώνει το άγχος, όταν είναι κάτι μικρό  – π.χ. κάποιο στυλό από κάποιο ταξίδι –, αλλά δεν πρέπει να είναι κάτι μεγάλο – π.χ. μην πάρετε τον αγαπημένο σας καναπέ στις εξετάσεις –.

Συνοπτικά, αυτές είναι κάποιες συμβουλές, οι οποίες με βοήθησαν στις Εξετάσεις στο τέλος της χρόνιας. Ελπίζω να βοήθησαν και εσάς.

–  Rex + Ηλίας Κολλέρης

Mikedakisan
Περί Mikedakisan 11 Άρθρα
Υπάρχω. (nice :P)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης