Συνέντευξη με το διευθυντή

Διευθυντής του Γυμνασίου Καρυάς, είναι από το 2018 ο φιλόλογος κ. Γκουγκουλιάνος Αδάμος. Ακολουθεί μία μικρή συνέντευξη μαζί του.

1)Πώς αποφασίσατε να γίνετε καθηγητής; 

Αποφάσισα από πολύ μικρή ηλικία, όταν ήμουν ακόμα στο γυμνάσιο επειδή μου άρεσε να διδάσκω στα παιδιά και μου άρεσε πάρα πολύ το αντικείμενο το φιλολογικό.

2)Ποια ήταν η πρώτη σας εμπειρία σε σχολείο;

Η πρώτη μου εμπειρία σε σχολείο ήταν στα Κύθηρα όπου διορίστηκα ως αναπληρωτής καθηγητής. Ήταν πολύ πρωτόγνωρο για εμένα καθώς πρώτη φορά έφευγα τόσο μακριά από το σπίτι μου και το σχολείο ήταν αρκετά δύσκολο γιατί είχε παιδιά από ξένες χώρες όπως από την Ολλανδία, την Γερμανία με αποτέλεσμα να είχα ένα πρόβλημα στην επικοινωνία στην αρχή.

3) Ποια ήταν η διαδικασία με την οποία γίνατε διευθυντής στην Καρυά;

Προκηρύχθηκε η θέση του διευθυντή της Καρυάς από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Λάρισας, έκανα την αίτηση ,κατέθεσα τα βιογραφικά μου στοιχεία καθώς και όλα τα απαραίτητα  έγγραφα που χρειαζόταν η αίτηση και στη συνέχεια επιλέχθηκα από το συμβούλιο της Διεύθυνσης.

4) Το σχολείο μας ήταν από τις πρώτες επιλογές σας; Γιατί το διαλέξατε;

Ναι, το σχολείο ήταν η πρώτη επιλογή και το επέλεξα γιατί μου άρεσε που ήταν σε ένα βουνό. Δεν είχα ξαναπάει ποτέ σε βουνό γιατί μέχρι τότε ήμουν σε νησιά και επειδή μου αρέσει το βουνό επέλεξα το σχολείο σας.

5)Πόσα χρόνια υπηρετείτε ως διευθυντής στο σχολείο μας;

4 χρόνια.

6) Ποια ήταν η πιο δύσκολη χρονιά σας ως διευθυντής;

Η πιο δύσκολη χρονιά μου ως διευθυντής δεν ήταν στο δικό σας σχολείο  αλλά  στο Λύκειο Δομενίκου όπου και ήμουν διευθυντής. Στις Πανελλήνιες λοιπόν εξετάσεις είχαμε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πάρουμε τα θέματα και εκεί πραγματικά αγχώθηκα αλλά τελικά τα καταφέραμε.

7)Πώς μετακινήστε καθημερνά για να έρθετε στο σχολείο μας;

Με το αυτοκίνητο μου, από τη Λάρισα στην Καρυά.

8)Ποια είναι η σχέση σας με τους καθηγητές και με τους μαθητές;

Η σχέση μου με τους καθηγητές είναι πάρα πολύ καλή, συνεργαζόμαστε πάρα πολύ καλά , είμαστε μια οικογένεια. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους μαθητές, που τους έχω σαν παιδιά μου.

9)Πώς αντιμετωπίσατε τη χρονιά με τον κορωνοιό;

Η χρονιά με τον κορωνοιό ήταν δύσκολη αλλά προσαρμοστήκαμε στα υγειονομικά πρωτόκολλα που έπρεπε να ακολουθήσουμε και ενημερώσαμε τόσο τους μαθητές και τους  καθηγητές όσο και τους γονείς. Ακολουθήσαμε όλα αυτά που έπρεπε και δεν είχαμε προβλήματα.

10)Τί θα θέλατε να αλλάξετε στο σχολείο μας;

Θα ήθελα να δημιουργήσω ένα καινούριο εργαστήριο πληροφορικής. Θα ήθελα επίσης να γίνουν και καινούριες τουαλέτες για τους μαθητές. Επίσης θα ήθελα το σχολείο να μείνει μόνο του στο κτήριο χωρίς τη συστέγαση άλλων υπηρεσιών του Δήμου.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης