ΛΟΡΔΟΣ ΒΥΡΩΝΑΣ (Μαλτέζης Αντώνης)

1)Είστε αρνητικός/θετικός με  τη χρήση μάσκας;

«Εγώ αν μπορούσα να εκφραστώ στη σημερινή εποχή, θα τους έλεγα πως η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική, επειδή τόσοι άνθρωποι έχουν πεθάνει από αυτή τη φοβερή ασθένεια, που πλήττει όλο τον κόσμο, όπως και την Ελλάδα».

2)Πώς θα παροτρύνατε  τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο;

«Θα έλεγα στους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο, γιατί με αυτή μας την συνεισφορά στην κοινωνία, θα μπορούσαμε να νικήσουμε την αρρώστια αυτή, να βγούμε και εμείς από τα σπίτια μας, όπως τα αηδόνια όταν ελευθερώνονται από τα κλουβιά».

3) Θα τηρήσετε  τον κατ ’οίκον εγκλεισμό;

«Παρόλο που θα με πονούσε αβάσταχτα να εγκλωβιστώ στον χώρο του σπιτιού μου, θα το έκανα, γιατί θα είναι για το καλό της Ελλάδας η ακόμα και για το καλό της Ευρώπης. Θα άφηνα τη φαντασία μου να ταξιδεύει σε μέρη που θα ήθελα να βρίσκομαι και θα παρηγορούμουνα έτσι».

4)Πως  θα προσπαθήσετε  να βοηθήσετε  τους άπορους να αποκτήσουν μάσκες και αντισηπτικά;

«Θα τους πρόσφερα αντισηπτικά και μάσκες».

«Θα πουλούσα την μεγάλη μου συλλογή από ποιήματα και μετά τα χρήματα που θα εισέπραττα από τις πωλήσεις τους, θα τα ξόδευα σε μάσκες και σε είδη υγιεινής όπως αντισηπτικά, σαπούνι κτλ».

5)Φαντάζεστε τον εαυτό σας  ηγέτη σήμερα;

«Όχι δεν το φαντάζομαι ηγέτη, γιατί πολύ απλά δεν θα ήμουν καλός, δεν έχω αυτό το κύρος που έχουν οι σημερινοί πολιτικοί ή άλλα άτομα της εποχής μου, όπως η κυρία Μπουμπουλίνα ή ο κύριος Κολοκοτρώνης».

6)Πώς  θα  πείσετε τον κόσμο  να τηρήσει τα μέτρα;

«Θα έκανα αυτό που ξέρω καλύτερα, θα έγραφα ποιήματα. Έτσι ώστε να τους τονίσω το ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την σωτηρία πολλών άλλων ανθρώπων από ένα βάσανο από το οποίο δεν ξέρουν αν θα καταφέρουν να βγουν ζωντανοί».

7) Πως περνάτε το χρόνο σας  στον κατ’ οίκον περιορισμό ώστε να μην στεναχωριέστε;

«Περνώ τον χρόνο μου γράφοντας  ποιήματα και διηγήματα. Διαβάζοντας βιβλία και κάνοντας μικρές βόλτες στη γειτονιά».

8)Σε τι επίπεδα σας έχει  «χτυπήσει» η κρίση ;

«Η πανδημία εμένα με έχει επηρεάσει πολύ, νοιώθω πως είμαι εγκλωβισμένος μέσα σε 4 μεγάλα πέτρινα τείχη, χωρίς να μπορώ να νοιώσω το φως του ήλιου, νοιώθω σαν κάποιος μου έχει δέσει τα χέρια και ενώ η πόρτα είναι ανοιχτή να μη με αφήνει να βγω έξω».

 9) Τι μέτρα θα πρέπει να λάβει η Ευρώπη για την αντιμετώπιση της πανδημίας;

«Τα μέτρα που θα έπρεπε να πάρει η Ευρώπη για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι όλοι οι άνθρωποι, όσο και με πονάει που το λέω, να μείνουν μέσα στα σπίτια τους, γιατί αυτή η κατάσταση που περνάμε, είναι εξαιρετικά δύσκολη και πάνω από όλα απρόβλεπτη».

10) Πως επηρεάζει τους μαθητές  η πανδημία ;

«Οι μαθητές, όσο και να μην το δείχνουν, πλήττονται περισσότερο από τους ενήλικες, γιατί τα σχολεία τους είναι κλειστά και γίνονται ηλεκτρονικά όλα τα μαθήματα. Πιστεύω πως αυτό τους επηρεάζει αρνητικά γιατί και δεν έχουν την πρέπουσα επαφή με τα  μαθήματά τους, και απομονώνονται από τους φίλους τους και το κοινωνικό σύνολο».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης